Τα μαρτύρια που περνάνε για να γίνουν όμορφες

04.04.2014
Ξεκίνησε από τη Σεούλ και "προσγειώθηκε" στο Ρόουντ Άιλαντ. Ο Κορεάτης καλλιτέχνης Γι Ιέο (Ji Yeo) έγινε γνωστός όταν από το 2009 μέχρι το 2012 δούλεψε πάνω σε ένα φοβερό και τρομερό πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Beauty Recovery Room». Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ντελίριο περιλαμβάνει νεαρές γυναίκες από τη Σεούλ, αμέσως μετά από κάποια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής. Με μια ευαισθησία ως προς το θέαμα, ο Κορεάτης καλλιτέχνης σχολιάζει οπτικά τη σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς, που βάζει τις νέες γυναίκες να ξαπλώνουν στο χειρουργικό κρεβάτι σε αναζήτηση της τελειότητας. Ο Ji εξηγεί: «Η Ομορφιά είναι στοιχείο εγγενές στην ανθρώπινη φύση. Και οι άνθρωποι τη βρίσκουν στις πιο δύσκολες συνθήκες, μέσα από ένα συναισθηματικό χάος, μέσα σε κοινωνικά ταμπού, και το σπάσιμο αυτών των ταμπού με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Η δουλειά μου επικεντρώνεται στην ιδέα "ομορφιά" στη σύγχρονη κουλτούρα, ειδικά πάνω στο πώς οι γυναίκες της Κορέας φτάνουν να ορίσουν και να επιβάλλουν το ιδανικό της ομορφιάς στον εαυτό τους.» Χ.Τ.

Ξεκίνησε από τη Σεούλ και "προσγειώθηκε" στο Ρόουντ Άιλαντ. Ο Κορεάτης καλλιτέχνης Γι Ιέο (Ji Yeo) έγινε γνωστός όταν από το 2009 μέχρι το 2012 δούλεψε πάνω σε ένα φοβερό και τρομερό πρότζεκτ υπό τον τίτλο «Beauty Recovery Room». Το συγκεκριμένο φωτογραφικό ντελίριο περιλαμβάνει νεαρές γυναίκες από τη Σεούλ, αμέσως μετά από κάποια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής.

Με μια ευαισθησία ως προς το θέαμα, ο Κορεάτης καλλιτέχνης σχολιάζει οπτικά τη σύγχρονη βιομηχανία της ομορφιάς, που βάζει τις νέες γυναίκες να ξαπλώνουν στο χειρουργικό κρεβάτι σε αναζήτηση της τελειότητας. Ο Ji εξηγεί: «Η Ομορφιά είναι στοιχείο εγγενές στην ανθρώπινη φύση. Και οι άνθρωποι τη βρίσκουν στις πιο δύσκολες συνθήκες, μέσα από ένα συναισθηματικό χάος, μέσα σε κοινωνικά ταμπού, και το σπάσιμο αυτών των ταμπού με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Η δουλειά μου επικεντρώνεται στην ιδέα "ομορφιά" στη σύγχρονη κουλτούρα, ειδικά πάνω στο πώς οι γυναίκες της Κορέας φτάνουν να ορίσουν και να επιβάλλουν το ιδανικό της ομορφιάς στον εαυτό τους.»

Χ.Τ.