Stations: Και το ανθρώπινο σώμα γίνεται κινούμενος καμβάς

15.05.2014
Καρπός της δημιουργικής σύμπραξης χορού, μουσικής και εικαστικών τεχνών, η παράσταση “Stations” αποτελεί εμπειρία ευρύτερη από μια σόλο ερμηνεία και ανοίγει την αυλαία του Φεστιβάλ Αθηνών στις 1 και 2 Ιουνίου στην Πειραιώς 260.

Πρόκειται για μια δημιουργία που συνυπογράφουν η χορογράφος – ερμηνεύτρια Μαριάννα Καβαλλιεράτου, επί εικοσαετία συνεργάτης του Ρόμπερτ Ουίλσον, ο μουσικός Ντομ Μπουφάρ και ο εικαστικός Τσαρλς Σάντισον.
Η παράσταση ξεκίνησε ως μια δουλειά σε εξέλιξη, στο πλαίσιο του θερινού προγράμματος του Watermill center for Αrts and Humanities στη Νέα Υόρκη, το καλοκαίρι του 2013, όπου και παρουσιάστηκε στην πρώτη της μορφή.
Ένας άνθρωπος κινείται σε ένα ατελείωτο ταξίδι ρυθμών, φωτός και ηχοχρωμάτων διαπερνώντας τα συμβατικά όρια του χώρου. Το ανθρώπινο σώμα γίνεται ένας κινούμενος καμβάς, πάνω στον οποίο ο εικαστικός Τσαρλς Σάντισον προβάλει το έργο του.

Ο χορός, η μουσική και το εικαστικό κομμάτι δουλεύουν ως μια συμπαγής δύναμη κάνοντας το έργο να ξεπερνά το πλαίσιο ενός απλού χορευτικού σόλο. Χορογραφία – ερμηνεία: Μαριάννα Καβαλλιεράτου
Μουσική: Ντομ Μπουφάρ
Εικαστική εγκατάσταση – προβολές: Τσαρλς Σάντισον (με την άδεια της Galerie Bernier/Eliades)
Φωτισμοί: Ελευθερία Ντεκώ
Κοστούμια: Craig Green
Βοηθός χορογράφου: Φωτεινή Τιμοθέου
Φωτογραφίες: Alessandro Giacalone

INFO:

Που: Πειραιώς 260, Κτήριο Ε
Πότε: 1 & 2 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 21.00
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15, Φοιτητικό 5, Μειωμένο 10, Ανέργων 5, ΑμεΑ 5