Λες να γίνω έτσι άμα γυμναστώ;

19.05.2014
«Όμορφα σώματα» φωτογραφίζει η Αγνιέσκα Ρέις (Agnieszka Rayss ) προσπαθώντας να επανακαθορίσει την έννοια της τελειότητας αναφορικά με το ανθρώπινο σώμα. Η Ρέις φωτογραφίζει σε ένα ακαθόριστο περιβάλλον –που δεν παραπέμπει σε γυμναστήριο- άνδρες και γυναίκες μπόντι μπίλντερ, χωρίς να τους ωραιοποιεί, χρησιμοποιώντας μία πιο σκοτεινή και εσωτερική παλέτα χρωμάτων. Τα μυώδη πορτρέτα της μπορούν να χαρακτηριστούν μελαγχολικά, έχουν μπρονζέ αποχρώσεις και μοιάζουν με οπλισμένα αγάλματα αρχαίων πολεμιστών, αποπνέοντας υπόγεια δυναμικότητα, αλλά και μια αλλόκοτη μελαγχολία. Στόχος της φωτογράφου είναι να εγείρει ερωτήματα όπως «τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Η εσωτερική ή η εξωτερική ομορφιά;», «ποια είναι η προσωπική εμμονή με τον εαυτό μας», «μπορούμε να «σμιλεύουμε» το κορμί μας όπως ακριβώς θέλουμε;» και τελικά «τι είναι τέλειο;». Γ.Ο

«Όμορφα σώματα» φωτογραφίζει η Αγνιέσκα Ρέις (Agnieszka Rayss ) προσπαθώντας να επανακαθορίσει την έννοια της τελειότητας αναφορικά με το ανθρώπινο σώμα.

Η Ρέις φωτογραφίζει σε ένα ακαθόριστο περιβάλλον –που δεν παραπέμπει σε γυμναστήριο- άνδρες και γυναίκες μπόντι μπίλντερ, χωρίς να τους ωραιοποιεί, χρησιμοποιώντας μία πιο σκοτεινή και εσωτερική παλέτα χρωμάτων. Τα μυώδη πορτρέτα της μπορούν να χαρακτηριστούν μελαγχολικά, έχουν μπρονζέ αποχρώσεις και μοιάζουν με οπλισμένα αγάλματα αρχαίων πολεμιστών, αποπνέοντας υπόγεια δυναμικότητα, αλλά και μια αλλόκοτη μελαγχολία.

Στόχος της φωτογράφου είναι να εγείρει ερωτήματα όπως «τι έχει μεγαλύτερη σημασία; Η εσωτερική ή η εξωτερική ομορφιά;», «ποια είναι η προσωπική εμμονή με τον εαυτό μας», «μπορούμε να «σμιλεύουμε» το κορμί μας όπως ακριβώς θέλουμε;» και τελικά «τι είναι τέλειο;».

Γ.Ο