Από τι είναι φτιαγμένα τα δάκρυα;

19.05.2014
Ρίχνοντας μια ματιά σε αυτές τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες δεν θα μπορούσε κάποιος να καταλάβει τι ακριβώς εικονίζουν. Η φωτογράφος Ρόουζ Λιν Φίσερ (Rose-Lynn Fisher) χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μικροσκόπια ακριβείας για να απεικονίζει μικροσκοπικές δομές όπως τα... δάκρυα! Δομές απειροελάχιστες για το ανθρώπινο μάτι, αλλά εξαιρετικά καλλιτεχνικές για να συνθέσουν ακόμα και μια έκθεση τέχνης. Το πρότζεκτ φέρει το όνομα Τοπογραφία των Δακρύων (Topography of Tears) και αποτελείται από δάκρυα ... «αποξηραμένα». Πέντε χρόνια πριν, η καλλιτέχνης πέρασε μια δύσκολη προσωπική περίοδο, γεμάτη κλάμα και πόνο... και τότε ήταν που αναρωτήθηκε πώς είναι ένα δάκρυ από πολύ πολύ κοντά; Έβαλε ένα δάκρυ στο μικροσκόπιο και όταν στέγνωσε ενθουσιάστηκε! Έμοιαζε σαν μια εναέρια λήψη σχηματισμών στον πλανήτη Γη… Κάτι που θα έβλεπε κάποιος από ένα αεροπλάνο πάνω από μια αποξηραμένη λίμνη. Κατόπιν αναρωτήθηκε αν ένα δάκρυ χαράς είναι διαφορετικής σύνθεσης από ένα δάκρυ λύπης... Ενδιαφέρουσα ερώτηση ... η Φίσερ χρειάστηκε 100 δάκρυα για να βρει την απάντηση... ανάμεσά τους και ένα δάκρυ νεογέννητου μωρού! Όχι δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαφορά. Περισσότερα στο www.rose-lynnfisher.com Χ.Τ.

Ρίχνοντας μια ματιά σε αυτές τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες δεν θα μπορούσε κάποιος να καταλάβει τι ακριβώς εικονίζουν. Η φωτογράφος Ρόουζ Λιν Φίσερ (Rose-Lynn Fisher) χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά μικροσκόπια ακριβείας για να απεικονίζει μικροσκοπικές δομές όπως τα... δάκρυα! Δομές απειροελάχιστες για το ανθρώπινο μάτι, αλλά εξαιρετικά καλλιτεχνικές για να συνθέσουν ακόμα και μια έκθεση τέχνης. Το πρότζεκτ φέρει το όνομα Τοπογραφία των Δακρύων (Topography of Tears) και αποτελείται από δάκρυα ... «αποξηραμένα».

Πέντε χρόνια πριν, η καλλιτέχνης πέρασε μια δύσκολη προσωπική περίοδο, γεμάτη κλάμα και πόνο... και τότε ήταν που αναρωτήθηκε πώς είναι ένα δάκρυ από πολύ πολύ κοντά; Έβαλε ένα δάκρυ στο μικροσκόπιο και όταν στέγνωσε ενθουσιάστηκε! Έμοιαζε σαν μια εναέρια λήψη σχηματισμών στον πλανήτη Γη… Κάτι που θα έβλεπε κάποιος από ένα αεροπλάνο πάνω από μια αποξηραμένη λίμνη. Κατόπιν αναρωτήθηκε αν ένα δάκρυ χαράς είναι διαφορετικής σύνθεσης από ένα δάκρυ λύπης... Ενδιαφέρουσα ερώτηση ... η Φίσερ χρειάστηκε 100 δάκρυα για να βρει την απάντηση... ανάμεσά τους και ένα δάκρυ νεογέννητου μωρού! Όχι δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαφορά.

Περισσότερα στο www.rose-lynnfisher.com

Χ.Τ.