Πάμε διακοπές στον Πύργο των Λάνιστερ;

21.05.2014
Η τέταρτη σεζόν του Game of Thrones οδεύει προς το φινάλε της, η αγωνία κορυφώνεται και οι φαν της διάσημης σειράς αναρωτιούνται τι θα απογίνουν χωρίς τους …βάρβαρους. Τι θα λέγατε λοιπόν αν το φετινό καλοκαίρι μπορούσατε να περπατήσετε στα μέρη που γυρίστηκε το Game of Thrones; Γιατί ναι μεν πολλά από τα σκηνικά του είναι αποτέλεσμα ειδικών εφέ, ωστόσο τα μαγευτικά τοπία της σειράς είναι πέρα ως πέρα αληθινά και βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης. Το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας είναι δύο περιοχές που εκμεταλλεύονται τουριστικά στο έπακρο την μεγάλη επιτυχία της σειράς και βλέπουν καθημερινά να ταμεία τους να γεμίζουν χιλιάδες ευρώ, αφού η ζήτηση για τις οργανωμένες ξεναγήσεις εκεί έχει ξεπεράσει κάθε όριο... Πιο συγκεκριμένα, στο Ντουμπρόβνικ μπορείτε να κάνετε ένα τρίωρο περίπατο. Εκεί θα περιηγηθείτε με ξεναγό στη φανταστική πόλη "King's Landing"- την πρωτεύουσα των 7 βασιλείων, όπου μένουν οι πέρα ως πέρα αποκρουστικοί Λάνιστερ. Εκτός από τα αρχαία τείχη της πόλης του 11ου αιώνα, θα μπείτε στο κάστρο Lovrijenac, την κατοικία του βασιλιά Τζόφρι και της οικογένειας του, θα ατενίσετε τον κόλπο του Μπλακγουοτερ και θα «αναβιώσετε» ακόμη και σκηνές μάχης. Οι τιμές της ξενάγησης ξεκινούν από 58 ευρώ το άτομο ( περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ) Στο Μπέλφαστ η ξενάγηση είναι πολύ μεγαλύτερη. Διαρκεί 9 ώρες, γίνεται με μικρά λεωφορεία και συνδυάζει την επίσκεψη των αξιοθέατων της σειρά με αυτή στο στο μνημείο της Unesco, Giant’s Causeway- στη γη των γιγάντων. Σ΄αυτην θα περπατήσετε ως τις σπηλιές που η Μελισσάνδρα γέννησε το μωρό σκιά, θα περιηγηθείτε στο κάστρο Ballycastle όπου γεννήθηκε ο Varys καθώς και στο μέρος όπου η Ayra Stark ντυμένη ως αγόρι απέδρασε από το King’s Landing. Παράλληλα θα θαυμάσετε τη μεγάλη εντυπωσιακή γέφυρα που αν και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη στα γυρίσματα υπάρχει στο background κάποιων σκηνών. Οι τιμές της ξενάγησης ξεκινούν από 108 ευρώ το άτομο ( περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ Γ.Οικονόμου

Η τέταρτη σεζόν του Game of Thrones οδεύει προς το φινάλε της, η αγωνία κορυφώνεται και οι φαν της διάσημης σειράς αναρωτιούνται τι θα απογίνουν χωρίς τους …βάρβαρους.

Τι θα λέγατε λοιπόν αν το φετινό καλοκαίρι μπορούσατε να περπατήσετε στα μέρη που γυρίστηκε το Game of Thrones; Γιατί ναι μεν πολλά από τα σκηνικά του είναι αποτέλεσμα ειδικών εφέ, ωστόσο τα μαγευτικά τοπία της σειράς είναι πέρα ως πέρα αληθινά και βρίσκονται σε διάφορα μέρη της Ευρώπης.

Το Ντουμπρόβνικ της Κροατίας και το Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας είναι δύο περιοχές που εκμεταλλεύονται τουριστικά στο έπακρο την μεγάλη επιτυχία της σειράς και βλέπουν καθημερινά να ταμεία τους να γεμίζουν χιλιάδες ευρώ, αφού η ζήτηση για τις οργανωμένες ξεναγήσεις εκεί έχει ξεπεράσει κάθε όριο...

Πιο συγκεκριμένα, στο Ντουμπρόβνικ μπορείτε να κάνετε ένα τρίωρο περίπατο. Εκεί θα περιηγηθείτε με ξεναγό στη φανταστική πόλη "King's Landing"- την πρωτεύουσα των 7 βασιλείων, όπου μένουν οι πέρα ως πέρα αποκρουστικοί Λάνιστερ. Εκτός από τα αρχαία τείχη της πόλης του 11ου αιώνα, θα μπείτε στο κάστρο Lovrijenac, την κατοικία του βασιλιά Τζόφρι και της οικογένειας του, θα ατενίσετε τον κόλπο του Μπλακγουοτερ και θα «αναβιώσετε» ακόμη και σκηνές μάχης.

Οι τιμές της ξενάγησης ξεκινούν από 58 ευρώ το άτομο ( περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ)

Στο Μπέλφαστ η ξενάγηση είναι πολύ μεγαλύτερη. Διαρκεί 9 ώρες, γίνεται με μικρά λεωφορεία και συνδυάζει την επίσκεψη των αξιοθέατων της σειρά με αυτή στο στο μνημείο της Unesco, Giant’s Causeway- στη γη των γιγάντων.
Σ΄αυτην θα περπατήσετε ως τις σπηλιές που η Μελισσάνδρα γέννησε το μωρό σκιά, θα περιηγηθείτε στο κάστρο Ballycastle όπου γεννήθηκε ο Varys καθώς και στο μέρος όπου η Ayra Stark ντυμένη ως αγόρι απέδρασε από το King’s Landing.
Παράλληλα θα θαυμάσετε τη μεγάλη εντυπωσιακή γέφυρα που αν και δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη στα γυρίσματα υπάρχει στο background κάποιων σκηνών.

Οι τιμές της ξενάγησης ξεκινούν από 108 ευρώ το άτομο ( περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ

Γ.Οικονόμου