Όταν τα κοριτσάκια «μεγαλίζουν» με πρότυπα

21.05.2014
Μικρά αστροπελέκια ντύνονται μεγάλες γυναίκες και χαμογελούν όλο νόημα. Αυτές οι γνωστές γυνναικείες φιγούρες έχουν αλλάξει την ιστορία και έχουν εμπνεύσει τις γυναίκες να εκτιμούν όχι μόνο την εξωτερική ομορφιά αλλά το μυαλό, τη δύναμη, την τόλμη, το ταλέντο και την «καρδιά». Χαριτωμένα κοριτσάκια ντύνονται ανάλογα και ποζάρουν στη θέση μεγάλων συμβόλων της γυναικείας χειραφέτησης και πραγμάτωσης. Το φωτογραφικό πρότζεκτ ονομάζεται «Isis» και είναι πρωτοβουλία της φωτογράφου Κατ Κάρεϊ (Kat Carey) και της μάρκετινγκ μάνατζερ Κασάνδρα Γιερντένι (Cassandra Yerdeni) από το Σαν Αντόνιο του Τέξας. Η κεντρική ιδέα της φωτογράφησης είναι να εμπνεύσει τη νέα γενιά γυναικών να αποκτήσουν πρότυπα που αξίζουν για τον εσωτερικό τους κόσμο και όχι μόνο για την εμφάνισή τους. Κοριτσάκια ντύνονται Μητέρα Τερέζα, Φρίντα Κάλο, Κάθριν Χέπμπορν, Τζάκι Κένεντι και Ελισάβετ της Αγγλίας. Το όνομα του πρότζεκτ προέρχεται από την αιγυπτιακή θεά Ίσιδα, θεά της αναγέννησης και της θηλυκότητας. Η διάσημη φωτογράφος Άννι Λίμποβιτς ποζάρει με την κόρη της Κάρεϊ, τη μικρή Σοφία. Χ.Τ.

Μικρά αστροπελέκια ντύνονται μεγάλες γυναίκες και χαμογελούν όλο νόημα. Αυτές οι γνωστές γυνναικείες φιγούρες έχουν αλλάξει την ιστορία και έχουν εμπνεύσει τις γυναίκες να εκτιμούν όχι μόνο την εξωτερική ομορφιά αλλά το μυαλό, τη δύναμη, την τόλμη, το ταλέντο και την «καρδιά».

Χαριτωμένα κοριτσάκια ντύνονται ανάλογα και ποζάρουν στη θέση μεγάλων συμβόλων της γυναικείας χειραφέτησης και πραγμάτωσης. Το φωτογραφικό πρότζεκτ ονομάζεται «Isis» και είναι πρωτοβουλία της φωτογράφου Κατ Κάρεϊ (Kat Carey) και της μάρκετινγκ μάνατζερ Κασάνδρα Γιερντένι (Cassandra Yerdeni) από το Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Η κεντρική ιδέα της φωτογράφησης είναι να εμπνεύσει τη νέα γενιά γυναικών να αποκτήσουν πρότυπα που αξίζουν για τον εσωτερικό τους κόσμο και όχι μόνο για την εμφάνισή τους. Κοριτσάκια ντύνονται Μητέρα Τερέζα, Φρίντα Κάλο, Κάθριν Χέπμπορν, Τζάκι Κένεντι και Ελισάβετ της Αγγλίας. Το όνομα του πρότζεκτ προέρχεται από την αιγυπτιακή θεά Ίσιδα, θεά της αναγέννησης και της θηλυκότητας.

Η διάσημη φωτογράφος Άννι Λίμποβιτς ποζάρει με την κόρη της Κάρεϊ, τη μικρή Σοφία.

Χ.Τ.