Αυτοφωτογραφίζεται γυμνή και... ψάχνεται

13.06.2014
Η Μία Μπεργκ (Mia Berg) είναι μία φωτογράφος που δεν έχει ανάγκη τα μοντέλα… Μπορεί και δημιουργεί αυτοπορτρέτα στην προσπάθειά της να εξερευνήσει τη σχέση της με τη φύση και να αξιολογήσει τι τελικά έιναι σημαντικό γι΄αυτήν. Με αυτή την εξαιρετικά δυναμική της δουλειά αποκαλύπτει το πόσο υποτιμημένη είναι η φύση και το πόσο πλέον έχουμε αστικοποιηθεί ως γένος. Η ίδια σημειώνει χαρακτηριστικά «Κάνω τον ίδιο τον εαυτό μου αντικείμενο των φωτογραφιών μου, καθώς η διαδικασία δημιουργίας αυτών των εικόνων απαιτεί μία άμεση διάδραση με το περιβάλλον… Δεν νιώθω πως παράγω ολοκληρωμένη δουλειά όταν απλώς είμαι πίσω από το φακό και τραβάω φωτογραφίες… Θέλω να παίρνω ενεργό μέρος…» Γ.Ο

Η Μία Μπεργκ (Mia Berg) είναι μία φωτογράφος που δεν έχει ανάγκη τα μοντέλα… Μπορεί και δημιουργεί αυτοπορτρέτα στην προσπάθειά της να εξερευνήσει τη σχέση της με τη φύση και να αξιολογήσει τι τελικά έιναι σημαντικό γι΄αυτήν. Με αυτή την εξαιρετικά δυναμική της δουλειά αποκαλύπτει το πόσο υποτιμημένη είναι η φύση και το πόσο πλέον έχουμε αστικοποιηθεί ως γένος.

Η ίδια σημειώνει χαρακτηριστικά «Κάνω τον ίδιο τον εαυτό μου αντικείμενο των φωτογραφιών μου, καθώς η διαδικασία δημιουργίας αυτών των εικόνων απαιτεί μία άμεση διάδραση με το περιβάλλον… Δεν νιώθω πως παράγω ολοκληρωμένη δουλειά όταν απλώς είμαι πίσω από το φακό και τραβάω φωτογραφίες… Θέλω να παίρνω ενεργό μέρος…»

Γ.Ο