Dominos: Μια επιδημική κατάσταση επείγοντος

17.07.2014
Η ομάδα Vasistas μετά από την Αθήνα (Γαλλικό Ινστιτούτο, Σεπτέμβριος 2013) και τη Γαλλία (2014) παρουσιάζει για ένα μόνο βράδυ το «Domino» στο πλαίσιο των «Αισχυλείων 2014» και του θεσμού «Σύγχρονη θεατρική δραματουργία» τη Δευτέρα 21 Ιουλίου στο Παλαιό Ελαιουργείο στην Παραλία Ελευσίνας.

Τι μπορεί να συμβεί πριν από την πτώση;

Μια βουβή χορογραφία για το παρόν που μας διαφεύγει και για το αόριστο μέλλον.

Το Domino πραγματεύεται το θέμα της επιδημικής κατάρρευσης, μιας αλυσιδωτής αντίδρασης που οδηγεί σε γενικευμένη κατάσταση «επείγοντος», εστιάζοντας στους επιζώντες.

Οι Vasistas δημιουργούν στη σκηνή πολλαπλές απόπειρες επαναλειτουργίας του κοινωνικού συνόλου, πριν τη συνολική κατάρρευση.«Όταν είσαι στα σκατά ως το λαιμό, δεν μένει παρά να τραγουδάς» λέει ο Σάμουελ Μπέκετ.

Η δραματουργία βασίζεται στο έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Παιχνίδια σφαγής», εφαρμόζοντας στο έργο τους ιδιαίτερους αφηγηματικούς κώδικες και τη σκηνική γλώσσα που εξελίσσει η ομάδα τα τελευταία χρόνια.

Στη σκηνή εναλλάσσονται στιγμιότυπα, θραυσματικά ταμπλώ ενός κόσμου όπου το τέλος πλησιάζει, όπου άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με το κενό. Με τρόπο επείγοντα, παράλογο και νοσταλγικό.

Το ηχητικό και αισθητικό σύμπαν της παράστασης δημιουργείται από πρώιμες, ξεχασμένες ηχογραφήσεις του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα και χορογραφίες της ίδιας εποχής. Κινητοποιούμε κάτι από το εύθραστο παρόν μας πραγματοποιώντας μια συλλογική πτώση προς τα πίσω.

Η νέα δουλειά των Vasistas εγγράφεται στο πλαίσιο μιας απλής, προκαθορισμένης κατάστασης, την κατάρρευση μιας εποχής, μιας γενιάς, ενός οικονομικού συστήματος, ενός ζώντος οργανισμού.

Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη
Δραματουργία:Vasistas, Χριστιάνα Γαλανοπούλου
Σκηνικόςχώρος:Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος
Φωτισμοί:Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθόςσκηνοθέτη:Δάφνη Κούτρα
Προσαρμογή και διδασκαλία του ?Cold song?: Κορνήλιος Σελαμσής

ΙΝFO:

Ερμηνεύουν: Ευθύμης Θέου, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, ΕλένηΒεργέτη, Αντώνης Αντωνόπουλος,Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, και οι: Νικολέτα Ξεναρίου, Ματίνα Περγιουδάκη, Ασπασία-Μαρία Αλεξίου, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ρίτα Λυτού, Βίκυ Μαραγκάκη, Νατάσα Παπανδρέου, Αναστασία Ζαγκλή, Φιντέλ Ταλαμπούκας

ΧΩΡΟΣ: Παλαιό Ελαιουργείο - Παραλία Ελευσίνας - Aνοιχτό Θέατρο

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210-5565613-607 | 210-5537100

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ& ΩΡΑ: Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014στις 21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 60 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)