Τι θα δούμε τον Οκτώβριο στο Floral στα Εξάρχεια

13.10.2014
Το Floral συνεχίζει να υποδέχεται γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα σε live εμφανίσεις στο γνώριμο και φιλόξενο χώρο του στα Εξάρχεια.

Το πρόγραμμα των events:

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/10: YOEL SOTO & LA CUCARACHA feat. ROSANNA MAILAN

La Cucaracha, η πιο σημαντική κουβανέζικη μπάντα τα τελευταία 6 χρόνια στην Ελλάδα, παρουσιάζει ένα ποικίλο ρεπερτόριο που περιλαμβάνει τραγούδια από το πλούσιο μωσαϊκό της κουβανέζικης μουσικής σκηνής, τα οποία έχουν τραγουδήσει μεγάλοι ερμηνευτές της Κούβας όπως: Trio Matamoros, Benny Moré και Buena Vista Social Club, καθώς και συνθέσεις και διασκευές του Υoel Soto, από γνωστά τραγούδια της Salsa Somántica, ο οποίος και διευθύνει τη μπάντα.
Αυτή τη φορά η La Cucaracha παρουσιάζει τη Rosanna Mailan, εξέχουσα κουβανή τραγουδίστρια που ζει στην Αθήνα και έχει συνεργαστεί με διάφορους Έλληνες και λάτιν καλλιτέχνες, όπως οι Apurimac και ο Νεκτάριος Βασιλείου, γνωστός ως “Μister Bachata”.

Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ


ΣΑΒΒΑΤΟ 18/10: BLUES REVENGE FEAT ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ

Σαράντα εννιά χρόνια, On The Road, κλείνει φέτος, ο Δημήτρης Πολύτιμος, ο μεγαλύτερος σε ηλικία (είναι 81 ετών), έλληνας ροκ καλλιτέχνης με σημαντικές συνεργασίες όπως τους Aphrodite’s Child στο τους δίσκο 666 και συμμετοχές σε ιστορικούς δίσκους του ελληνικού ροκ και γεγονότα σταθμούς όπως: Ζωντανοί στο Κύτταρο, Φλου του Παύλου Σιδηρόπουλου, Zorba the Freak κ.α.
Οι Blues Revenge είναι ένα σχήμα που στοχεύει κατευθείαν στην καρδιά των blues, εμπλουτίζοντας αυτή την τόσο σημαντική μουσική φόρμα με στοιχεία από άλλες μουσικές, όπως rock, soul, jazz και δημιουργώντας ένα ενδιαφέρον ηχητικό αποτέλεσμα.

Ο Ανδρέας Γκομόζιας είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους κιθαρίστες της Ελληνικής blues σκηνής, που συνδυάζει πολλά είδη παιξίματος κιθάρας, όπως r’n’b, soul, jazz. Παίζει κιθάρα από το 1980 με συμμετοχή στους 'BLUES FAMILY' και το 1993 ιδρύει τους 'DRIFTING AROUND'. Ξεχωρίζει για την εκπληκτική αυτοδίδαχτη και επικοινωνιακή τεχνική του και τις αμέτρητες live εμφανίσεις του, καθώς έχει συνεργαστεί με πολλούς Έλληνες μουσικούς και έχει ανοίξει τις συναυλίες των: Peter Green, Snowy White, Mick Taylor, John Mayall, Nine Below Zero, Nazareth, Paul Lamp, and Eric Sardina.
Το καλοκαίρι του 2008 μαζί με τον Τάσο Δρίτσο στο μπάσο και τον Χρήστο Ανδριανό στα τύμπανα δημιουργεί τους Blues Revenge, ένα group που κινείται από το ηλεκτρικό blues του Chicago ως το jump blues της Δυτικής Ακτής και από το rock blues της Βρετανίας ως το jazz blues της Νέας Υόρκης, παίζοντας κλασικά κομμάτια των Robert Johnson, Muddy Waters, Freddie King, BB King, Howlin' Wolf, Buddy Guy, Albert King, Peter Green, Eric Clapton, Cream και πολλών άλλων.

Ανδρέας Γκομόζιας – Κιθάρα, φωνή
Τάσος Δρίτσος - Μπάσο
Χρήστος Ανδριανός – Τύμπανα
Οι Blues Revenge στο διαδίκτυο:
http://bluesrevenge.wix.com/blues
Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/10: ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΑΦΗΓΗΣΗ ΖΩΗΣ»

«Η ζωή δεν είναι αυτή που έζησε κανείς αλλά αυτή που θυμάται
και όπως τη θυμάται για να την διηγηθεί».
Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες

Καθώς οι λέξεις είναι το βασικό υλικό που χτίζουμε τη σχέση μας με την πραγματικότητα, η δύναμη της γραφής γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο αυτογνωσίας και δημιουργικότητας.

Το βιωματικό σεμινάριο γραφής «Αφήγηση Ζωής» της δημοσιογράφου και συμβούλου ανθρωπίνων σχέσεων, Κρυσταλίας Πατούλη, διανύει τον 5ο χρόνο του με πολλές συνεργασίες και εκδηλώσεις στο ενεργητικό του. Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο: http://afigisizois.wordpress.com/about/

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/10: ΦΕΝΙΑ ΠΑΠΑΔΟΔΗΜΑ – DELOS PROJECT

Όταν το groove ποτίζει τη σκηνή.
Μία ξεχωριστά πρωτότυπη προσέγγιση της world fusion μουσικής.
Κι αυτό γιατί η χρήση μουσικών “fragments’’ που ανήκουν σε κώδικες μη δυτικών μουσικών παραδόσεων παντρεύονται με ώριμη δεξιοτεχνία και αφοπλιστική απλότητα μ’ ένα rhythm section βασισμένο στο αφρικάνικο groove. Μία κυριολεκτικά transglobal διάσταση χαρακτηρίζει το σχήμα καθώς το groove ρέει ασταμάτητα και ανεμπόδιστα ποτίζοντας κάθε γωνία της σκηνής. Η τρανς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της μουσικής αυτής παράστασης!
Πρωτότυποι στίχοι από τη Φένια Παπαδόδημα στ’ αγγλικά και στα ελληνικά. Mουσικά θέματα εμπνευσμένα από την desert blues και gospel παράδοση, ελληνικές παραδοσιακές και ινδικές παραλλαγές, συνθέτουν μελωδίες αυθεντικές , μέσα από στίχους που έχουν σα θεματική τις συναντήσεις της ζωής που μας μεταμορφώνουν.
Ένα άκουσμα πολυσύνθετο, multicoloured, αλλά και τόσο απλό μαζί !
Η επιλεκτικότητα και η διακριτική διαίσθηση κυριαρχεί στο παίξιμο όλων των μουσικών, κι αυτό δίνει στο Delos project μία εντελώς πρωτότυπη και απολαυστική μουσική πολυχρωμία κάνουν την περιπέτεια μία αυθεντική World Wide & Wild Music Adventure!!


Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ


ΣΑΒΒΑΤΟ 25/10: KELLY KALTSI & THE SPECIAL K’Z

Η τραγουδίστρια και performer Κέλλυ Καλτσή μαζί με μια παρέα εναλλακτικών μουσικών έρχονται για να δώσουν ξεχωριστό χρώμα στα βράδια μας, προσκαλώντας μας στον δικό τους κόσμο. Μας οδηγούν σε γνώριμα μουσικά μονοπάτια κλείνοντάς μας το μάτι μέσα από ευφάνταστες διασκευές και αναπάντεχα «παντρέματα».
Στο μουσικό τους λαβύρινθο οι Placebo συναντούν την "πειραγμένη" Nancy Sinatra, τους Belleruche και τους The xx αλλά και την ...Ελένη Βιτάλη με τρόπο που δεν την έχουμε ξανακούσει. Πάντα ανήσυχη καλλιτεχνικά η Κέλλυ διακρίνεται για την δυναμική σκηνική παρουσία και την ξεσηκωτική της διάθεση, παρουσιάζοντας συνεχώς καινούργια concepts, δημιουργώντας έτσι το δικό της κοινό που την ακολουθεί.

Κιθάρα// Πάνος Λιάπης
Πλήκτρα// Δημήτρης Χατζηδημητρίου
Μπάσο// Δημήτρης Πατρόνας
Τύμπανα//Δημήτρης Στεργίου


Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ

Also Check:
www.facebook.com/floral.exarhia