Ο Bono ζήτησε συγγνώμη για το iTunes φιάσκο

15.10.2014
Αντιδράσεις στους χρήστες του iTunes δημιούργησε η κίνηση της Apple και των U2 να διαθέσουν δωρεάν το νέο album του συγκροτήματος, «Songs of Innocence» σε όσους έχουν λογαριασμό.

To άλμπουμ με τα ... «Τραγούδια της Αθωότητας» κατέβηκε αυτόματα σε όλα τα accounts που είχαν ενεργοποιήσει τη σχετική ρύθμιση και τα σχόλια που ακολούθησαν - όπως φανταζόμαστε - δεν ήταν ιδιαίτερα θετικά. Η αμερικανική εταιρεία διέθεσε και εργαλείο αφαίρεσης του άλμπουμ από τις iTunes libraries όσων δεν το επιθυμούσαν. Μετά τα αρνητικά σχόλια ο τραγουδιστής του εμβληματικού γκρουπ U2, Bono, τοποθετήθηκε...

Σε βίντεο-συνέντευξη μέσω Facebook και μετά από παρατήρηση θαυμαστή τους ότι "δε θα ήθελε ποτέ ξανά να διαθέσει το group album στο iTunes, το οποίο να κατεβαίνει αυτόματα σε playlists ατόμων" ο Μπόνο σχολίασε με αφοπλιστική ειλικρίνεια, παίρνοντας επάνω του όλη την ευθύνη:

«Ωχ... λυπάμαι γι' αυτό. Είχα αυτή την όμορφη ιδέα. Ίσως να παρασυρθήκαμε. Οι καλλιτέχνες είναι επιρρεπείς σ' αυτό. Μία σταγόνα μεγαλομανίας, ένα άγγιγμα γενναιοδωρίας, μία δόση αυτοπροβολής και βαθύς φόβος ότι αυτά τα τραγούδια που κυριάρχησαν στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια δε θα ακουστούν. Υπάρχει πολύς θόρυβος εκεί έξω. Υποθέτω ότι γίναμε πολύ θορυβώδεις και οι ίδιοι για να ανταπεξέλθουμε.»