Ακυρώνονται οι παραστάσεις για την Πολυδούρη

16.10.2014
Τελικά το "Οδός Πολυδούρη" δε θα παρουσιαστεί στο θέατρο Βασιλάκου.

Το έργο της Ρούλας Γεωργακοπούλου, "Οδός Πολυδούρη" είχε προγραμματιστεί να ανέβει ξανά για δέκα παραστάσεις στο θέατρο Βασιλάκου αλλά τελικά ακυρώθηκαν όπως έγραψε η Ιωάννα Παππά στο προσωπικό της προφίλ στο facebook και δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση.

"Ενημερώνω ότι για την ώρα δεν ισχύουν οι παραστάσεις στο Βασιλάκου που θα ξεκινούσαν από σήμερα.Θα επαναληφθεί η "Οδός Πολυδούρη. Το πιθανότερο σε άλλο θέατρο" ανέφερε η γνωστή ηθοποιός και μαζί με τους υπόλοιπους συντελεστές, βρίσκονται σε αναζήτηση θεάτρου για να ανεβάσουν την παράσταση τον Ιανουάριο. Οπότε είμαστε σε αναμονή.

Όσον αφορά την ιστορία, η Παππά ερμηνεύει τη Μαρία Πολυδούρη λίγο πριν πεθάνει και απευθύνεται με κοριτσίστικο θυμό σε όσους έχουν φτιάξει το «μύθο» της, συχνά χωρίς την συγκατάθεσή της. Στο κοινό που την ταύτισε με τον Καρυωτάκη, στους μολυσματικούς νοτιάδες της Καλαμάτας που επηρέασαν την ποίηση της παιδιόθεν, στην τρέλα της παρισινής ζωής που επέσπευσε το θάνατο από φυματίωση, στη μητέρα της που προετοίμασε τον ανήσυχο χαρακτήρα της μέσα από πρώιμες φεμινιστικές αναζητήσεις της Καλλιρόης Παρρέν αλλά και στον ίδιο τον Καρυωτάκη που έμεινε αμετακίνητος στην ενόρμηση θανάτου κακοποιώντας τον έρωτά της.