Έδωσε χιλιάδες λίρες για να «πετάξει» η κιθάρα των Queen πρώτη θέση

07.11.2014
Ψυχαναλυτικό δεδομένο; Ο κιθαρίστας των θρυλικών Queen την κιθάρα του με αεροπλάνο και πληρώνει 10.000 λίρες για να την έχουν σαν VIP ταξιδιώτη!

Ο κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος των Qween, Μπράιαν Μέι (Brian May) πλήρωσε 10.000 λίρες για να αγοράσει εισιτήριο πρώτης θέσης για την κιθάρα του, από φόβο να μην καταστραφεί σε αεροπορική πτήση προς Λος Άντζελες.

Ο 67χρονος ρόκερ ταξίδεψε από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες για να εμφανιστεί στα Classic Rock Awards στο Χόλιγουντ. Δεν πρόκειται για μια απλή κιθάρα, αλλά για την εμβληματική Red Special, που κάποιοι θεωρούν ότι έχει δώσει το στίγμα της στον μοναδικό ήχο των Queen. Πρόκειται για ένα αγαπημένο αντικείμενο του Μέι τοο οποίο βρίσκεται στην κατοχή του εδώ και 40 χρόνια.

Σύμφωνα με την Daily Mirror ο βετεράνος του ροκ αρνήθηκε να τοποθετηθεί η κιθάρα του μαζί με τις άλλες - ποταπές και ανώνυμες - αποσκευές του αεροπλάνου, για το ταξίδι των 5.500 μιλίων από Λονδίνο στο LA. Επέμεινε να ταξιδέψει η κιθάρα του πρώτη θέση:« Η κιθάρα μου δεν είναι όπως όλες οι άλλες απλές αποσκευές» φαίνεται να είπε ο ρόκερ, ο οποίος κατέλειξε να αγοράσει κανονική αεροπορική θέση για να ξαπλώσει η κιθάρα του και να κάνει το ταξίδι με ασφάλεια και παροχές VIP.

H χειροποίητη Red Special έχει συναισθηματικό βάρος για τον Μέι, αφού έχει κατασκευαστεί στο εργαστήρι του πατέρα του στο Μίντλσεξ, πριν από 40 χρόνια.

Χ.Τ.