Μπήκαμε στο κομμωτήριο που χαζεύει όλο το αθηναϊκό κέντρο [photos]

14.11.2014
Στην οδο Κολοκοτρώνη και συγκεκριμένα στον αριθμό 21 υπάρχει ένα σημείο που όποιος περνάει, γυρνάει προς τη βιτρίνα του και χαζεύει το χώρο προσπαθώντας να καταλάβει τι συμβαίνει μέσα. Είναι μεν ένα κομμωτήριο αλλά έχει κάτι κάτι παραπάνω που σε τραβάει να μη στέκεσαι απλά μπροστά του και να μπεις χωρίς δεύτερη σκέψη μέσα. Ρετρό αντικείμενα κι έπιπλα, περίεργα φώτα, ιδίαιτεροι πίνακες και ένας έξυπνος συνδυασμός urban στοιχείων με ατμόσφαιρας άλλης εποχής.

Ο Σταύρος όταν γύρισε το 2011 από το Λονδίνο έψαχνε δουλειά σε έναν χώρο που να ταιριάζει με την αισθητική του, όπως λεει αλλά επειδή δεν τον κάλυπτε τίποτα, αποφάσισε να φτιάξει έναν δικό του και να του δώσει το όνομα της αγαπημένης του περιοχής στην Αγγλία, Elephant and Castle. "Μου είχαν κάνει ιδαίτερη εντύπωση οι υπόγειες διαβάσεις, ντυμένες με πλακάκι και ζωγραφισμενες με κιτς σχεδια απο κάποιους street artist αλλα και απο τον δήμο", λέει.

Ύστερα από αρκετό ψάξιμο και αρκετή προσωπική δουλειά, έγινε πλέον ένα από τα αγαπημένα κομμωτήρια του κέντρου το οποίο ακόμα κι όταν είναι κλειστό, έχει πάντα κόσμο γύρω του. Κι επειδή η μουσική τα κάνει όλα καλύτερα, όποτε κι αν περάσεις από το μαγαζί παίζει πάντα μουσική δυνατά και το πικ απ του προτιμάει τους Beatles και συγκεκριμένα το κοκκινο και το μπλε άλμπουμ γιατί εχουν κομμάτια που καλύπτουν όλα τα γούστα.

Μαζί με τον Σταύρο, δουλεύουν στα ψαλίδια ο Βαγγέλης και στις βαφές η Άρια η οποία βρίσκεται στον πάνω χώρο όπου κατα καιρούς φιλοξενούνται εκθέσεις φωτογραφίας και σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε σπίτι. Κάναμε μια μέρα φωτογραφική εισβολή και κρατήσαμε τα παρακάτω. Κι αν ο ελέφαντας συμβολίζει το γούρι και την καλή τύχη τότε την έχουν και με το παραπάνω.

Φωτογραφίες/επιμέλεια: Κική Παπαδοπούλου

Info
Κολοκοτρώνη 21, Αθήνα

Facebook Page

Tηλ. 213 0287 802