Μια όαση μαγείας και χαράς στα Χριστουγεννιάτικα Χωριά

27.12.2014
Είναι χωριά που όμοιά τους δεν υπάρχουν... Ξεφυτρώνουν πάντα στις αρχές Δεκεμβρίου σε όλη την Ελλάδα, έχουν διάρκεια ζωής έως και τριάντα ημέρες και τα ονόματα τους παραπέμπουν σε φανταστικούς κόσμους. Είναι γεμάτα λάμψη, χρυσόσκονη, πολύχρωμα φωτάκια, μυρωδάτα σπίτια, έχουν μόνιμους κατοίκους τα ξωτικά, τις νεράιδες και τα καλικαντζαράκια, ενώ στόχος τους είναι να προσφέρουν άπλετη χαρά σε μικρούς και μεγάλους τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς....

Δείτε τις μικρές χριστουγεννιάτικες καστροπολιτείες που μας περιμένουν στην Αθήνα!

Santa Claus Kingdom στο MEC Παιανίας

Το Santa Claus Kingdom είναι το μεγαλύτερο, θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο διασκέδασης και φέτος λειτουργεί από τις 29 Νοεμβρίου έως 2 Ιανουαρίου και μας μεταφέρει όλους, μικρούς και μεγάλους, στο Βασίλειο του Άι Βασίλη. Φιλοξενεί πάνω από 40 παιχνίδια, τα 15 είναι καινούργια, και δίνει αληθινό νόημα στο όνομά του, το βασίλειο του Άγιου Βασίλη! Σε έναν τεράστιο εσωτερικό χώρο, 13.000 τ.μ., που μένει ανεπηρέαστος από τις κλιματολογικές συνθήκες και συνεχή λειτουργία 12 ωρών καθημερινά, συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με πολλά παιχνίδια δράσης και χειμερινά σπορ, αλλά και δημιουργικά εργαστήρια, παιδικές παραστάσεις, αθλητικές επιδείξεις, μαγικά κόλπα, face painting...

Έλατα, χιονονιφάδες, αστέρια και η παγωμένη λίμνη μας περιμένουν στο παγωμένο Βασίλειο του Santa Claus Kingdom! Πραγματικά βουνά με Τσουλήθρες, χιονοσαμπρέλες και η Μοναδική Τεχνητή Πίστα Σκι Αρχαρίων. Ο μαγικός λόφος του βουνού των Καλικατζάρων μεταμορφώθηκε ... σε Πίστα Σκι ! Οι παγωμένες τσουλήθρες δίνουν και παίρνουν κάνοντας πιο χαρούμενη την καθημερινότητα των ξωτικών. Με 1 εισιτήριο για ΟΛΑ τα παιχνίδια τα παιδιά θα ξετρελαθούν από τη χαρά τους, ενώ οι γονείς θα ελέγξουν το κόστος που δεν θα ξεφύγει από το budget τους. Η προαγορά εισιτηρίου εξασφαλίζει προτεραιότητα κατά την είσοδό του κοινού στο Πάρκο και καλύτερη τιμή εισιτηρίου!

Περισσότερα στο http://www.tff.gr/article.asp?catid=36291&subid=2&pubid=129927133

Χριστούγεννα στο «Νότιο Πόλο» της Μαρίνας Φλοίσβου

Την εμπειρία ενός ξεχωριστού πολικού σκηνικού, αυτή του Νότιου Πόλου, θα ζήσουν όσοι επισκεφθούν τις φετινές γιορτές τη Μαρίνα Φλοίσβου. Πιο συγκεκριμένα, από τις 14 Δεκεμβρίου 2014 έως και τις 6 Ιανουαρίου 2015, η Μαρίνα Φλοίσβου «φοράει» τα γιορτινά της και σας μεταφέρει σε ένα πολικό σκηνικό, χαρίζοντας χαμόγελα και μοναδικές στιγμές, παρέα με το σήμα κατατεθέν της εορταστικής περιόδου, που δεν είναι άλλο από τη μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη παγοπίστα των Νοτίων Προαστίων, η οποία επιστρέφει μαζί με τους θαυμαστές του ice skating.

Φέτος, η Μαρίνα Φλοίσβου υιοθετεί και στηρίζει το θεσμό του Δέντρου της Αγάπης και της Προσφοράς του Δήμου Π. Φαλήρου, με απώτερο σκοπό την ενεργή συνδρομή στη συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο του δήμου. Aπό τις 14 Δεκεμβρίου λοιπόν και μετά, οι επισκέπτες της μαρίνας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν διάφορες, ευχάριστες και γεμάτες διασκέδαση χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες οι οποίες θα συνεχιστούν τα Σαββατοκύριακα 20-21/12, 26-28/12 και 03-04/01, καθώς και τις ημ/νίες 24/12, 31/01, 05-06/01.

Περισσότερα στο: http://www.tff.gr/article.asp?catid=36032&subid=2&pubid=129917475

Christmas Factory στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

Δυο φορές και έναν καιρό... στο κέντρο της Αθήνας κατασκευάζονται τα πιο μαγικά Χριστούγεννα του κόσμου. Ο όμορφος χώρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, μεταμορφώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στο μεγαλύτερο και πιο παραμυθένιο εργοστάσιο Χριστουγέννων, στο Christmas Factory! Από τις 28 Νοεμβρίου μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου το κορυφαίο, ευρωπαϊκών προδιαγραφών θεματικό πάρκο εγκαθίσταται στην Τεχνόπολη, μαζί με τους βοηθούς του Άγιου Βασίλη... αυτοπροσώπως, με παιχνιδιάρικα ξωτικά και πολλή φαντασία για να προσφέρει την μαγεία των Χριστουγέννων και να αγκαλιάσει τους χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επισκέπτες που καταφθάνουν από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό.

Το φετινό Christmas Factory είναι πιο πλούσιο και πιο φαντασμαγορικό από ποτέ αλλά το το εισιτήριο παραμένει χαμηλό. Και φυσικά οι επιλογές μέσα στο Εργοστάσιο Χριστουγέννων είναι πολλές και πρωτότυπες αρκεί να αφεθείτε στη μαγεία και να ...αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη!

Περισσότερα στο: http://www.tff.gr/article.asp?catid=36793&subid=2&pubid=129888160

Christmas Star, ένας τόπος με αιώνια Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα ανήκουν στα ξωτικά και η πόλη τους βρίσκεται φέτος στο Μαρούσι! Οι αγαπημένοι βοηθοί του Αι Βασίλη εγκαταστάθηκαν στη Helexpo, στον χώρο που φιλοξενεί το Christmas Star και περιμένουν τους φίλους τους τα παιδιά και τα …παιδιά κάθε ηλικίας. Το Αστέρι των Χριστουγέννων, λάμπει πάνω από την Πολιτεία των Πάγων, τη Μαγική Πόλη των Ξωτικών και ρίχνει το φως του στις Δοκιμασίες των Καλικάντζαρων!

Ακολουθήστε τη φωτεινή γραμμή σε 3 μαγευτικά επίπεδα και σε ένα προαύλιο χώρο γεμάτο παιχνίδια για τις καλύτερες παγοδρομίες στην Κηφισίας, συνολικής έκτασης 8.500 τ.μ... Απολαύστε όλα τα παιχνίδια, δράσης και κλασικά, με ένα μόνο εισιτήριο! 6D cinema, παγοδρόμιο, πίστα roller skates, τσουλήθρα snow disc, τραμπολίνο, wipe out, στίβος μάχης, συγκρουόμενα, ποδήλατα 4 x 4, ρόδα (το αγαπημένο όλων ferries wheel), τρενάκι, mini καρουσέλ, μεγάλος παιδότοπος με φουσκωτά και πολλά άλλα! Ένα παραμυθένιο σκηνικό έκτασης 1.500 τ.μ., σχεδιασμένο από την ομάδα που πέρυσι υπέγραψε ένα project με τεράστια επιτυχία στον Αστερόκοσμο στη Helexpo της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα στο: http://www.tff.gr/article.asp?catid=36291&subid=2&pubid=129916151



Δείτε τις μαγικές πόλεις των Χριστουγέννων στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Οι προετοιμασίες των χριστουγεννιάτικων χωριών ξεκινούν αρκετό καιρό πριν από τις γιορτές, με τα ξύλινα σπιτάκια να προετοιμάζονται, τους εθελοντές να παίρνουν τις θέσεις τους, τις εκδηλώσεις να έχουν μπει σε "τάξη", ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έχουν συνδυαστεί και φιλανθρωπικές δράσεις.


«Ο Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα
Σε έναν τόπο πραγματικά μαγικό... στην πόλη των Τρικάλων και συγκεκριμένα στον παλιό "Μύλο Ματσόπουλου" ζωντανεύει με εντυπωσιακό τρόπο, για 4η χρονιά, η "μαγεία" των Χριστουγέννων. Φέτος, ο χώρος έχει μεγαλώσει καθώς οι δράσεις επεκτάθηκαν και πίσω από τον Μύλο, το "νησάκι" για περισσότερη χαρά!
Ο "Μύλος των Ξωτικών", έως τις 4 Ιανουαρίου, θα προσφέρει δωρεάν δράσεις στα παιδιά αλλά και σε όλους όσους νιώθουν παιδιά, καθώς το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, το νεραϊδόσπιτο, το ταχυδρομείο και ο φούρνος των ξωτικών και το μαγεμένο δάσος λειτουργούν ήδη, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, και προσφέρουν απλόχερα γιορτινό πνεύμα.
Κατά την είσοδο στο πάρκο, οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν το παραμυθένιο "διαβατήριό" τους και ακολουθώντας τη διαδρομή του "μαγικού χάρτη" θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να εκπαιδευτούν, να χαρούν, να χαμογελάσουν, ενώ παράλληλα θα βοηθούν στη μεγάλη προσπάθεια προετοιμασίας των δώρων.

«Ονειρούπολη» στη Δράμα
Χριστουγεννιάτικη "χρυσόσκονη" μαγείας πασπαλίζει τη Δράμα καθώς και φέτος λειτουργεί η "Ονειρούπολη", μια "αγκαλιά" για όλους τους επισκέπτες. Τα παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια φιλοξενούν πληθώρα δωρεάν δράσεων για τα μικρά παιδιά, με πολλές εκπλήξεις, ενώ το σκηνικό συμπληρώνουν ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, πλούσια εδέσματα και ροφήματα, το παγοδρόμιο και το μαγευτικό καρουζέλ.
Συναυλίες που θα απογειώνουν, το σπίτι του Αϊ-Βασίλη με τις κάρτες γεμάτες χρυσόσκονη, το ατελιέ των ξωτικών που στολίζει με ζωγραφιές τα πρόσωπα των παιδιών είναι ορισμένες ακόμη δράσεις που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν στην "Ονειρούπολη", έως και τις 4 Ιανουαρίου.

«Παραμυθοχώρα» στη Χαλκιδική
Η "Παραμυθοχώρα" περιμένει στο Στρατώνι της Χαλκιδικής μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν, να επισκεφτούν τα ανανεωμένα σπιτάκια, να στείλουν γράμματα στον Αϊ-Βασίλη, να ακούσουν παραμύθια, να χαρούν με ξυλοπόδαρους και κλόουν, να κάνουν βόλτες στο χωριό με τρενάκι και να απολαύσουν τις μουσικές εκδηλώσεις. Το χωριό θα μείνει ανοιχτό έως τις 2 Ιανουαρίου και η είσοδος θα είναι δωρεάν, ενώ έχει προβλεφθεί και δωρεάν μεταφορά, με λεωφορείο, από την πόλη της Θεσσαλονίκης έως το Στρατώνι.
Στη Χαλκιδική θα στηθεί, επίσης, μία ακόμη χριστουγεννιάτικη αγορά, στον πεζόδρομο της Κασσανδρείας. Παγοδρόμιο, ξύλινα σπιτάκια, σπίτι του Αϊ-Βασίλη και των ξωτικών, χώρος παρασκευής παραδοσιακών γλυκών και ζαχαρωτών θα λειτουργεί έως τις 28 Δεκεμβρίου. Το γιορτινό θεσμό διοργανώνει ο τοπικός εμπορικός σύλλογος και απευθύνεται σε ντόπιους και επισκέπτες.

Στη Βέροια το «Δάσος των Χριστουγέννων»
Στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα, στη Βέροια, στήθηκε και φέτος το γιορτινό παραμύθι του "Δάσους των Χριστουγέννων" το οποίο θα λειτουργεί μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, με ελεύθερη είσοδο από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
Στην τοποθεσία του φράγματος, κάτω από τα πεύκα και τα πλατάνια, διαμορφώθηκε ένας χώρος γεμάτος από σπιτάκια, χιλιάδες φωτάκια και τραγούδια, κουκλοθέατρο και δρώμενα βασισμένα στις αγαπημένες συνήθειες και τις παραδόσεις των ημερών.

«Ξύλινο Χωριό» στη Φλώρινα
Το "Ξύλινο Χωριό" θα λειτουργήσει και φέτος στην πόλη της Φλώρινας, στο χώρο της πλατείας Γεωργίου Μόδη, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να γιορτάσουν με τη ψυχή τους την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Από τις 19 Δεκεμβρίου μέχρι και την Τρίτη 6 Ιανουαρίου, το "Ξύλινο Χωριό" θα λειτουργεί εντελώς δωρεάν, ενώ επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο των παραδοσιακών προϊόντων και σύλλογοι που προάγουν τοπικά ήθη κι έθιμα

Χριστουγεννιάτικο Χωριό στο Κιλκίς
Ξυλοπόδαρους, Αϊ-Βασίλη με τα ξωτικά, καλικάντζαρους, ζεστό τσάι, κρασί, κεράσματα, παιχνίδια για παιδιά, παραμύθια και πολλές ακόμη εκπλήξεις θα έχει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Δήμου Κιλκίς που θα φιλοξενεί τους επισκέπτες από 15 έως 31 Δεκεμβρίου.
Δεν θα λείπουν βέβαια τα χάλκινα της Γουμένισσας, οι Μωμόγεροι του Αγίου Μάρκου που κατεβαίνουν στο Κιλκίς στις 26 Δεκεμβρίου, ενώ παιδικές χορωδίες, χορευτικά και άλλα θα γεμίσουν πρωινά και απογεύματα.

«Χωριό του Κόσμου» στην Κατερίνη
Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου, που διοργανώνεται από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και τους "Γιατρούς του Κόσμου", ανοίγει τις πύλες του στις 13 Δεκεμβρίου στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.
Δώδεκα ξύλινα σπιτάκια θα φιλοξενήσουν ποικίλες δραστηριότητες που θα απευθύνονται κυρίως στα μικρά παιδιά. Παραδοσιακά γλυκίσματα, κάστανα, ζαχαρωτά, δημιουργικά παιχνίδια, νηστίσιμα εδέσματα καθώς και εργαστήριο κεριών, σκιάχτρων και χειροτεχνίας, χώρος προβολών και ανάγνωσης παραμυθιών, το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό του χωριού.
Συγχρόνως, ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών παράλληλων εκδηλώσεων θα πλαισιώσει τη λειτουργία του χριστουγεννιάτικου χωριού. Η είσοδος των επισκεπτών στο χωριό θα γίνεται (προαιρετικά) με την προσφορά τροφίμων και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο, αντίστοιχα. Ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας, στις 13 και 14 Δεκεμβρίου, η Κινητή Παιδιατρική Μονάδα των "Γιατρών του Κόσμου" θα πραγματοποιεί ιατρικές εξετάσεις. Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου και θα λειτουργεί τις απογευματινές ώρες.

«Παραμυθούπολη» στα Γιαννιτσά
Με οικοδεσπότη τον Αϊ-Βασίλη θα στηθεί και φέτος η "4η Παραμυθούπολη" στον πεζόδρομο της πόλης των Γιαννιτσών στην Πέλλα από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου.
Παγοδρόμιο, τρενάκι, καρουζέλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια με δράση είναι ορισμένες από τις δραστηριότητες που μπορούν να απολαύσουν οι επισκέπτες.


«Αστερόκοσμος» στη ΔΕΘ
Μια χριστουγεννιάτικη, παραμυθένια πολιτεία, 27.000 τετραγωνικών μέτρων, με το φως από 5.700.000 λαμπιόνια, θα θυμίζει ο "Αστερόκοσμος" στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και θα δίνει εορταστικό ρυθμό στην πόλη έως τις 7 Ιανουαρίου. Το Παγωμένο Δάσος, το Πέτρινο Χωριό του Άι Βασίλη, το Εργοστάσιο Παιχνιδιών, το Χωριό από Ζαχαρόπαστα, τα διαδραστικά και παραμυθένια εργαστήρια, το μεγαλύτερο λούνα παρκ, τα δύο παγοδρόμια επιφάνειας 600 τ.μ. και τα καθημερινά θεατρικά, ακροβατικά και μουσικά δρώμενα, είναι μερικά μόνο από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα του φετινού "Αστερόκοσμου".
Μαζί, φορά τα γιορτινά του και το Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας, που θα φιλοξενήσει ένα εντυπωσιακό σοκολατένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η γενική είσοδος στον "Αστερόκοσμο" (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ. Τα παιδιά ύψους έως 1 μέτρο δεν πληρώνουν. Η γενική είσοδος που περιλαμβάνει και επίσκεψη στο Εργοστάσιο και Μουσείο Σοκολάτας είναι 9 ευρώ.


«Χριστουγεννιάτικη Πλατεία» στην Καλαμαριά
Σκηνικό βγαλμένο από το πιο μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι θα θυμίζει όλη η ατμόσφαιρα στην πλατεία του δημαρχείου Καλαμαριάς και θα περιμένει να υποδεχθεί στον χριστουγεννιάτικο κόσμο του, κυρίως τους μικρούς φίλους, που είναι άλλωστε οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι επίσημοι καλεσμένοι.
Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αϊ-Βασίλη, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, και μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί να ψυχαγωγηθούν, να εκπαιδευτούν και να απασχολήσουν δημιουργικά.
Η "Χριστουγεννιάτικη πλατεία" εκτός από το μήνυμα της αισιοδοξίας της ελπίδας και της χαράς των ημερών, θα δώσει κι ένα κοινωνικό μήνυμα μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις.


«Αστρογειτονιές» στον Δήμο Θερμαϊκού
Τρία χριστουγεννιάτικα χωριά, τις "Αστρογειτονιές", θα στήσει ο Δήμος Θερμαϊκού σε Περαία, Μηχανιώνα και Επανομή από τις 7 Δεκεμβρίου έως και 1 Ιανουαρίου, θέλοντας να χαρίσει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Οι "Αστρογειτονιές" περιλαμβάνουν ξύλινα σπιτάκια, στα οποία θα πραγματοποιούνται ξυλογλυπιτκή, χαρτοκοπτική, ζαχαροπλαστική, καθώς και καρουζέλ, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο προγραμματίζονται τόσο αθλητικές όσο και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.