Best of Photostories: Tα πρόσωπα που φωτογραφήσαμε τη φετινή χρονιά

26.12.2014
Κυνηγητά με καρότσια στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ, εισβολές σε καμαρίνια μεγάλων οπερων, υπερπαραγωγών χορού και θεατρικών σκηνών, βουτιές με λιλιπούτειους κολυμβητές, κρυφές επισκέψεις στις κουζίνες μαγααζιών, επισκέψεις σε στούντιο τατουάζ in a galaxy far far away, βόλτες σε βαζάκια με τους ωραιοτερους χυμούς, τρεξίμαυα στις διαβάσεις της Πειραιώς.

Φέτος τα κλικ του φωτογραφικού φακού μας ακούστηκε σε πολλές γειτονιές της Αθήνας και κρατήσαμε ωραίες εμπειρίες, συγκινήσεις, χαμόγελα, αστείες στιγμές. Αλλά πάνω απ 'ολα τις συναντήσεις με αρκετούς ενδιαφέροντες ανθρώπους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Κάποιες γραμμές πιο κάτω είναι όσα έμειναν στις φωτογραφικές μνήμες...

Επιμέλεια/Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου

Baby Swimming: Στην πισίνα με τα...μωρά

"Της μόδας είναι τα τελευταία χρόνια το baby swimming (κολύμβηση βρεφών και νηπίων) και όλο και περισσότεροι γονείς ρωτούν και ενημερώνονται για το που μπορούν να παρακολουθήσουν με τα παιδιά τους τα πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης βασικών κολυμβητικών ικανοτήτων με τη μορφή παιχνιδιού…

Έτσι, εμείς όχι μόνο μιλήσαμε με την Μαργαρίτα Κοντζιά, αλλά και βάλαμε τα μαγιό μας και βουτήξαμε μαζί με τα... μωράκια στην πισίνα του ΟΑΚΑ για να αποκτήσουμε μία πιο... ολοκληρωμένη άποψη! "
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Σούπερ μάρκετ με τέσσερις αγαπημένες θεατρικές ομάδες

"Οι Elephas Tiliensis, Patari Project, Ιδέα και WeMe έφτιαξαν τη λίστα με τα ψώνια τους, πήραν το καρότσι τους και διασκορπίστηκαν στο σούπερ μάρκετ με τη φωτογραφική μας να τους ακολουθεί. Γιατί πάντα είναι ωραίος ο αιφνιδιασμός κάποιων ταλαντούχων καλλιτεχνών που σε κάνουν να νομίζεις ότι μπάινεις σε ψιλικαντζίδικο και βγαίνεις από το πιο πολυτελές κατάστημα σούπερ μάρκετ όπως λέει κι ένας από τους παρακάτω κυρίους."
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Στην πρόβα της Μποέμ στη Λυρική

"Εικόνες που μοιάζουν βγαλμένες από νοσταλγικές καρτ-ποστάλ γεμάτες χρώμα, με σκηνικά και κοστούμια εμπνευσμένα από το Παρίσι του Τουλούζ-Λωτρέκ, θα ζωντανέψουν και πάλι στο Θέατρο Ολύμπια. Αφορμή; Η συγκλονιστική Μποέμ του Πουτσίνι που θα παρουσιαστεί από τη Λυρική Σκηνή την περίοδο των Χριστουγέννων στη εκδοχή της από τη διάσημη Ιταλίδα σκηνοθέτρια Λίνα Βερτμύλλερ, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού με ένα εξαιρετικό καστ πρωταγωνιστών."
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Λένα Δροσάκη: Δεν πρέπει να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε

Όταν είναι πάνω στη σκηνή, σπάει σε χίλια κομμάτια, ανασυντίθεται, σπαράζει τις καρδιές, σε συγκινεί και την παραδέχεσαι που ζει τα πάντα χωρίς να φτάσει ποτέ σε γραφικότητες. Εκτός θεάτρου,η Λένα Δροσάκη είναι πομπός θετικής ενέργειας, έχει μια κοριτσίστικη παιδικότητα, δε σταματάει να χαμογελάει και σου βγάζει ότι γουστάρει πάρα πολύ αυτό που κάνει. Αυτή τη στιγμή το όνομα της βρίσκεται στους θιάσους δύο παραστάσεων, κάναμε μια μικρή συζήτηση και όταν το στομάχι άρχισε να γουργουρίζει, έγινε και μια εισβολή στην κουζίνα του School...
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Dark Side Tattoo Society: Στη σκοτεινή πλευρά των tattoos

"Ο Κυριάκος, ο Nίκος και ο Mr French έχουν για μπαμπά τον Darth Vader, τα φωτόσπαθα τους είναι γεμάτα πολύχρωμα, ανεξίτηλα μελάνια και στα booth τους μπορούν άνετα να κρύβονται ακόμα και οι πιο δύσπιστοι jedi. Πριν λίγες μέρες in a galaxy όχι τόσο far away, άνοιξε το Dark Side Tattoo Society , σ' έναν χώρο που από την πρώτη στιγμή νιώθεις οικεία, η αισθητική του είναι ένα επίπεδο πάνω και στα σχέδια τους έχουν για πηγές έμπνευσης απο παιδικές ζωγραφιές μέχρι κινηματογραφικά κόμικ."
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Όλο το Χαλάνδρι χωράει σ' αυτό το Βαζάκι

Παντζάρι: Σε πολλές χώρες υπάρχει η πεποίθηση ότι αν δύο άνθρωποι φάνε από το ίδιο παντζάρι θα ερωτευθούν. Αυτό είναι από τα ωραία wikiρητά που θα διαβάσεις στον τοίχο του μαγαζιού που μπαίνεις κουρασμένος και βγαίνεις άλλος άνθρωπος. Χωρίς καμία υπερβολή.
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Στην πρόβα του Rocky Horror Show

Το Rocky Horror Show ήρθε και στην Αθήνα με σκηνοθέτη τον μετρ των σκοτεινών και glam ιστοριών, Κωνσταντίνο Ρήγο, ο πύργος του Frank όπου παγιδεύεται ο Brad και η Janet κρύβεται στο Rex και ένας θίασος με αγαπημένα πρόσωπα θα αναβιώσουν όλα τα εξωφρενικά και σουρεαλιστικά περνάει το ανυποψίαστο ζευγάρι.
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Στις πρόβες του Κινητήρα μας κέρασαν Καφέ

"Η Αντιγόνη Γύρα συστήνει ξανά τον Κινητήρα, το καλλιτεχνικό δίκτυο που εδώ και δύο δεκαετίες συνδέει ανθρώπους απ' όλες τις ηλικίες και ιδιότητες μέσα από τις παραστατικές τέχνες και με αφορμή έναν καφέ που φτιάχνεται κι έναν καφέ που χύνεται / έναν καφέ που μοιράζεται κι έναν καφέ που πίνεται μοναχικά / έναν καφέ ελληνικό κι έναν καφέ τούρκικο / έναν καφέ διττό / γυμνό ή γδυμνό... παρουσιάζοντας την παράσταση “Ο Καφές”.
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Πήραμε τους δρόμους με τους Cake Tree

"H Cake Tree Theatre μας κέντρισε αμέσως το ενδιαφέρον γιατί λειτουργεί πάνω σε μία εξαιρετικά πρωτότυπη βάση. Καταρχάς η ομάδα έχει έδρα το Λονδίνο, αριθμεί μέλη από έξι διαφορετικές χώρες και δύο διαφορετικές ηπείρους και γυρίζει στον κόσμο παρουσιάζοντας τις παραστάσεις της. Στην Ελλάδα θα δούμε το «If Only”, μία επαναπροσέγγιση του κλασικού παραμυθιού των αδερφών Grimm, «Χιονάτη» στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας με την αισθητική του 1930."
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Στη γενική πρόβα ενός εξαιρετικού Θείου Βάνια

"Κατά τη διάρκεια της γενικής πρόβας του «Θείου Βάνια», τα ΜΑΤ είχαν περικυκλώσει το θέατρο και το Σύνταγμα, αρκετός κόσμος ήταν συγκεντρωμένος έξω από τη βουλή για τον Νίκο Ρωμανό και δεν είχαν ανακοινωθεί ακόμα τα ευχάριστα νέα της νίκης του. Από τα πρώτα λεπτά της παράστασης, καταλαβαίνεις πως θα χειροκροτήσεις όσους βρίσκονται στη σκηνή όχι εκτελώντας μια τυπική διαδικασία αλλά επειδή πραγματικά όλος ο θίασος σε παρέσυραν στην γνωστή τσεχοφική έπαυλη με μία αξιοθαύμαστη αισθητική, σπουδαίες ερμηνείες και δεν άφηναν την προσοχή σου να φύγει από πάνω τους."
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Σλάντεκ: Ζουμάρισμα την ιστορία ενός ήρωα χωρίς εποχή

"Η άνοδος του φασισμού, η ανάγκη του ανθρώπου να ανήκει κάπου για να αισθάνεται σημαντικός, η αμάθεια και οι βίαιες συμπεριφορές, η απώλεια του στόχου και της ουσίας. Η χρονολογία γράφει 1929 αλλά είναι ακριβώς δίπλα στο 2014. O Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει αναλαμβάνοντας το έργο του Έντεν Φον Χόρβατ, «Σλάντεκ» το οποίο παρ' όλο που έχει γραφτεί πριν πολλά χρόνια είναι ανησυχητικά επίκαιρο και μιλάει για έννοιες και πολιτικά μορφώματα που πρωταγωνιστούν στο σήμερα."
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Στα παρασκήνια του Cirque De Soleil

"Πίσω από την λαμπερή σκηνή, οι ακροβάτες του τσίρκου ζουν μία καθημερινότητα που σίγουρα δεν μοιάζει μ΄αυτή του μέσου ανθρώπου. Δεν έχουν σταθερή βάση, περιοδεύουν διαρκώς από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη προσπαθώντας να μεταφέρουν έστω και λίγη από τη μαγεία της τέχνης τους στο κοινό."
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Ρωμαίος και Ιουλιέττα για δυο: Φωτοεισβολή στον πιο διάσημο έρωτα όλων των εποχών

"Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια, δυο νεαροί performers (Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών. Φέτος, στην παράσταση συμμετέχει ενεργά και ο Κώστας Γάκης που σκηνοθετεί την παράσταση, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και "παρεμβαίνοντας" σε κρίσιμες στιγμές του έργου... "
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Αίματα: Στην πρόβα των Vasistas στη Στέγη

"Τα εξοχικά με τους σαγρέ τοίχους, οι εικονική ευημερία, οι σπατάλες, οι κιτς υπερβολές , το κλασσικό βόλεμα, μία πληγή που δεν κλείνει, όλες οι νοσηρές πλευρές της ελληνικής νοοτροπίας και του Έλληνα που πίστευε ότι τα είχε όλα και τίποτα τελικά. Ο Ευθύμης Φιλίππου (Κυνόδοντας, Άλπεις, Lobster) γέμισε "Αίματα" την ομάδα Vasistas γράφοντας ίσως το καλύτερο του έργο μέσω της αλληλογραφίας δύο φίλων, οι οποίοι παρουσιάζουν μια Ελλάδα που κάνει πως δε βλέπει ποτέ τον ελέφαντα στο δωμάτιο και η Αργυρώ Χιώτη ανέλαβε τη σκηνοθεσία."
Ολόκληρο το θέμα εδώ


Γυναίκα και Λύκος: Στην πρόβα του σκοτεινού παραμυθιού

"Το νέο έργο της Έλενας Πέγκα, «Η Γυναίκα και ο Λύκος» σε σκηνοθεσία Έλλης Παπακωνσταντίνου, ακροβατεί μεταξύ της αλληγορίας και της σκληρής πραγματικότητας ορμάει καταπάνω σου ψάχνοντας την ευτυχία και την αλήθεια στις διαπροσωπικές σχέσεις, σε ταρακουνάει γεμίζοντας σε σκέψεις και σε προκαλεί να βρεις κι εσύ τον εαυτό σου ανάμεσα στους ήρωες του."
Ολόκληρο το θέμα εδώ

Στην πρόβα της Μελωδίας της Ευτυχίας
%PHOTO17%

"Ποιος δεν έχει συνδυάσει τα Χριστούγεννα με την «Μελωδία της Ευτυχίας», την ταινία που αφηγείται την αληθινή ιστορία της οικογένεια Φον Τραπ με την Τζούλι Άντριους και τον Κρίστοφερ Πλάμερ. Αυτή ακριβώς η ιστορία θα βρει στέγη στο Παλλάς τη φετινή εορταστική περίοδο υπό την σκηνοθετική ματιά της Θέμιδος Μαρσέλλου με τους Νάντια Κοντογεώργη, Άκη Σακελλαρίου, Ζέτα Δούκα και Αργύρη Αγγέλου."
Ολόκληρο το θέμα εδώ