Ο Μόροντερ [Εξπρές του Μεσονυχτίου] επιστρέφει με Κάιλι Μινόγκ! [vds]

22.01.2015
Η επιστροφή του Giorgio Moroder στα μουσικά πράγματα είναι γεγονός. Ο διάσημος μουσικός και συνθέτης, που έχει εμπλακεί με τα σάουντρακ πασίγνωστων κινηματογραφικών ταινιών όπως οι: American Gigolo, Scarface, Midnight Express, Flashdance και Top Gun, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο μετά από 30 ολόκληρα χρόνια απουσίας.

Ο δίσκος θα περιλαμβάνει το κομμάτι - συνεργασία με την Κάιλι Μινόγκ (Kylie Minogue), «Right Here, Right Now», το οποίο είναι και το πρώτο single του άλμπουμ που κυκλοφόρησε σε παραγωγή του ίδιου του Μόροντερ. Τη μουσική υπογράφει ο ίδιος, η Karen Poole και ο Patrick Jordan Patrikios.

Ο Τζιόρτζιο Μόροντερ (Giorgio Moroder) γεννήθηκε στις 26 Απριλίου 1940. Με το σινθεσάιζερ και τη μοντέρνα ηλεκτρονική μουσική του ταρακούνησε τη νεολαία της εποχής και έδωσε ρυθμό στην ντίσκο των 80ς.

Ιδιαίτερα γνωστός για τη συνεργασία του με τη Donna Summer την εποχή της ντίσκο, ο Moroder είναι ο ιδρυτής της πρώην στούντιο Musicland στο Μόναχο, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως ένα στούντιο ηχογράφησης για καλλιτέχνες όπως οι: Electric Light Orchestra, Bonnie Tyler, David Bowie, Blondie, Led Zeppelin, Queen και Elton John.

Ο Τζιόρτζιο Μόροντερ κέρδισε τρία Όσκαρ και πολλές κινηματογραφικές διακρίσεις. Η μουσική του για το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» του Άλαν Πάρκερ θεωρείται από τα πιο χαρακτηριστικά σάουντρακ στην ιστορία του σινεμά, ενώ το Flashdance έχει μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο χορευτικά κομμάτια όλων των εποχών.

Χ.Τ.