Studio 54: Τι γινόταν μέσα στο θρυλικό κλαμπ των διαστροφών [photos]

16.02.2015
Φοροδιαφυγή, ναρκωτικά, αλκοόλ, στριπτίζ διάσημων προσώπων και διαβολικός χορός μέχρι τελικής πτώσης, όλα αυτά σε ένα νυχτερινό κλαμπ θρύλος, το Studio 54!

Ναρκωτικά, αλκοόλ, στριπτίζ διάσημων προσώπων και διαβολικός χορός μέχρι τελικής πτώσης, όλα αυτά σε ένα νυχτερινό κλαμπ θρύλος, το Studio 54!

Περίπου 35 χρόνια μετά το λουκέτο της θρυλικής ντίσκο, στην οποία σύχναζαν τα μεγαλύτερα ονόματα της αμερικανικής σόουμπιζ - καλλιτέχνες, μοντέλα, τραγουδιστές, πολιτικοί και βασιλείς - το Studio 54 παραμένει το πιο θρυλικό night club της Αμερικής.

Ασπρόμαυρα ενσταντανέ από τα τρελά πάρτι μέσα στο Studio 54 είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από το φωτογραφικό λεύκωμα του Σουηδού φωτογράφου Χάσε Πέρσον (Hasse Persson). Η αξία των φωτογραφιών αυτών είναι μεγάλη, αφού πρόκειται για τις δικές του πραγματικές εμπειρίες ως θαμώνας στο νεοϋορκέζικο ναό του ηδονισμού, από το 1977 στο 1980.

Σαν ένα όνειρο μετά από χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, οι 200 ασπρόμαυρες εικόνες του Πέρσον απαθανατίζουν προσωπικότητες που ξεσάλωσαν - με όλη τη σημασία της λέξης - όπως ο εικαστικός θρύλος Άντι Γουόρχολ, ο Τρούμαν Καπότε και η ηθοποιός και πρώην σύζυγος του Μικ Τζάγκερ, Μπιάνκα Τζάγκερ.

Αν πέρναγες ένα βράδυ στο Studio 54 το πιο πιθανό θα ήταν να χόρευες ανάμεσα στους: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Σταλόνε, Τζέρι Χολ, Ντέμπι Χάρι, Γκρέις Τζόουνς, Μάικλ Τζάκσον, Κάλβιν Κλάιν, Έλτον Τζον, Τραβόλτα, Μπρουκ Σίλντς και Τίνα Τέρνερ.


X.T.