Αυτός ο «Κούκος» μπορεί να φέρει την άνοιξη!

03.05.2015
Βασισμένο στους χαρακτήρες του έργου «Στη Φωλιά του Κούκου» του KenKesey ο ΚΟΥΚΟΣ είναι το δεύτερο θεατρικό έργο που γράφει και σκηνοθετεί ο Poka-Yio μετά το F*ART (2007). Τον ρόλο του ψυχικά διαταραγμένου καιαπόκληρου πρώην μάνατζερ παίζει ο ηθοποιός Μάκης Μπογέας.

Ο ΚΟΥΚΟΣ είχε όνειρα. Μια καριέρα μάνατζερ, lifestyle. Απέκτησε το ωραίο αυτοκίνητο που ονειρευόταν και νοίκιασε ένα μεγάλο διαμέρισμα. Προσπάθησε να κλέψει στο πόκερ της ζωής και η ζωή του πήρε όχι μόνο ότι είχε αλλά και όλα τα όνειρά του. Τώρα κλεισμένος σε ένα ίδρυμα θυμάται τα θραύσματα της επιφανειακής, αστείας και μαζί τραγικής πορείας του.

O σκηνοθέτης Poka-Yio είναι γνωστός για τη ζωγραφική και τις performances του. Είναι συν-ιδρυτής της Μπιενάλε της Αθήνας και τα τελευταία δέκα χρόνια έχει βρεθεί σαν δημιουργός-ερευνητής στον κόσμο των οργανισμών και των επιχειρήσεων δουλεύοντας ως σύμβουλος στρατηγικής και coach για τα στελέχη τους. Στόχος του είναι η εξερεύνηση,εκ των ένδων, του «Πολιτισμού της Επιθυμίας». Αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι η σειρά πορτραίτων μάνατζερ με τίτλο Powerpoint, η ατομική έκθεση Bubblicious, οι performances Golden Boy και Analect Bowling και η πρόσφατη μικρού μήκους ταινία του Mindfulness, η οποία θα έχει πρεμιέρα στις 2 Μαΐου στο διαγωνιστικό τμήμα του διεθνούς φεστιβάλ ταινιών του Oberhausen.

Ο Μάκης Μπογέας έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, έχει παίξει σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ταινίες μικρού μήκους καθώς και στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Τα κοστούμια της παράστασης έχει επιμεληθεί η Φιλάνθη Μπογέα, τα σκηνικά η Μαριλένα Μπατάλη και τα ηχητικά ο ILIOS. Βοηθός σκηνοθέτη και επιμέλεια παραγωγής Δέσποινα Κασιώτη. Διεύθυνση Studio Poka-Yio Θάνος Ζαρουχλιώτης.

Πληροφορίες:
Studio Poka-Yio
Κερατσινίου 72 (πάροδος), 10441, Μεταξουργείο [χάρτης]
Παραστάσεις: 25/04 με 31/05, κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21:00

Τηλέφωνο κρατήσεων: 6948 398 263