Εντυπωσιακό video: Με τη βαλίτσα στο αεροδρόμιο να απολαμβάνεις όπερα

08.05.2015
Πας στο αεροδρόμιο, έχεις τη βαλίτσα έτοιμη να αναχωρήσεις και ξαφνικά ακούς στη διαπασών μια σοπράνο να τραγουδά... Μοιάζει με σενάριο, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό και συνέβη την Παρασκευή στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Οι μέτζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη και Ειρήνη Αθανασίου, καλλιτέχνιδες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ετοίμασαν μια εμφάνιση έκπληξη για τους επισκέπτες και τους ταξιδιώτες: Με συνοδεία από πιάνο, ερμήνευσαν στο επίπεδο Αναχωρήσεων ένα σύντομο πρόγραμμα με διάσημες άριες από το λυρικό ρεπερτόριο.

Το κοινό κατέγραψε τη στιγμή, χειροκρότησε θερμά όπως ήταν φυσικό και οι περισσότεροι σταμάτησαν ό,τι έκαναν για να απολαύσουν τις υπέροχες φωνές που ήταν το καλύτερο κατευόδιο για το ταξίδι τους.

Η εμφάνιση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του μεγαλύτερου πολιτιστικού οργανισμού της χώρας, ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή για το αεροδρόμιο, πολύτιμο διαχρονικό υποστηρικτή της ΕΛΣ. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Fly me to the Moon», μια συνεργασία του ΔΑΑ με την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture που συνεχίζεται και φέτος.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι μπορεί να ταξιδέψει την τέχνη της όπερας σε μέρη απρόσμενα και απρόβλεπτα. Με την πολιτική εξωστρέφειας, που στοχεύει στην εξοικείωση του μη εξειδικευμένου κοινού με την λυρική τέχνη, έχει καταφέρει να φέρει σε επαφή με την όπερα ένα ευρύ φάσμα κοινού και να την κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των πολιτών της Αθήνας και όχι μόνον.