Ο Bono έγινε 55! Δέκα πράγματα που δεν ξέρεις για τον θρύλο των U2 [photos]

09.05.2015
Πρόκειται ίσως για τον μεγαλύτερο εν ενεργεία σύγχρονο rock σταρ. Η ηγετική φιγούρα των Ιρλανδών U2, τραγουδιστής αλλά και δημιουργός των μεγάλων επιτυχιών του συγκροτήματος με τα 20 βραβεία Grammy, έχει γενέθλια.

Ο Paul David Hewson γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1960, και εμείς τον γνωρίζουμε με το όνομα Bono. Τραγουδιστής, στιχουργός, μουσικός, επιχειρηματίας και ακτιβιστής, ο Μπόνο είναι μια εβληματική περσόνα, ακόμα και όταν κάνει ... υπερβολές.

Πριν από μερικούς μήνες γλίτωσε από αεροπορική τραγωδία, όταν το αεροσκάφος στο οποίο βρισκόταν έχασε μια ... πόρτα. Λίγο αργότερα, έπεσε από το ποδήλατό του και υπέστη σοβαρό τραυματισμό που ίσως του κοστίσει μια μεγάλη αγάπη... να παίζει κιθάρα.

Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, αυτό δεν το τραγούδησαν οι U2 είναι όμως αλήθεια.

Διαβάστε 10 trivial για τον αρχιερέα των U2:

Το όνομα Bono λέγεται ότι προέρχεται από το λατινικό 'bono vox' δηλαδή «καλή φωνή», γιατί έτσι τον φώναζε πάντα η παρέα του... μέχρι που του κόλλησε!

Μια βαλίτσα που κλάπηκε το 1981 από το συγκρότημα, επεστράφη άθικτη στον Μπόνο το 2004 - και μέσα περιείχε τους στίχους για τον δίσκο October.

Είναι ακτιβιστής και θέλει να σώσει τον κόσμο δεν το είχε σε τίποτα όμως να ζητήσει να φέρουν το αγαπημένο του καπέλο από το Λονδίνο στην Ιταλία - πρώτη θέση - προκειμένου να το φορέσει σε φιλανθρωπική εκδήλωση με τον Λουτσιάνο Παβαρότι το 2003.

Το περιοδικό Rolling Stone τον περιλαμβάνει στη λίστα καλλιτεχνών που ξεχνάνε τα λόγια των ... τραγουδιών τους στα live!

Ένα από τα δυνατά του στοιχεία ήταν πάντα τα έντονα γαλάζια μάτια του. Πρόσφατα παραδέχτηκε δημόσια ότι υποφέρει από γλαύκωμα και γι αυτό είναι αναγακασμένος να φοράει γυαλιά - τα οποία έχουν γίνει σήμα κατατεθέν του.

Για τον εαυτό του έχει γράψει: «Ανήκω σε ένα συγκρότημα, μουτζουρώνω χαρτιά, καπνίζω πούρα, πίνω κρασί και διαβάζω τη Βίβλο. Είμαι ένας ακτιβιστής, ένας περιπλανώμενος πλασιέ ιδεών. Σκακιστής, rock σταρ μερικής απασχόλησης, τραγουδιστής της όπερας, στο πιο θορυβώδες λαϊκό συγκρότημα της υφηλίου. Πώς σου φαίνεται αυτό;»

O Bono ζει από το 1982 ευτυχισμένος στο πλευρό της γυναίκας του, Alison Hewson, και έχει 4 παιδιά, 2 κορίτσια και 2 αγόρια! Το μικρότερο είναι 14 ετών. Προτιμούν την οικογενειακή ζωή στο Δουβλίνο.

Γνωστή στοιχηματική εταιρεία σε ένα απίθανο σενάριο, μόνο για στοιχηματικά... εθισμένους, προσέφερε πίσω στο 2013 απόδοση 1.000,00 για το γεγονός ότι αντικαταστάτης του δολοφονηθέντος Φραγκίσκου του πρώτου μπορεί να είναι ο ... Μπόνο!

Σε επίσκεψή του στο Βατικανό έπεισε τον Πάπα John Paul II να φορέσει τα χρωμαστιστά γυαλιά του.

Εκτός από διάσημος στο χώρο της διεθνούς μουσικής σκηνής θεωρείται και fashion icon, έχει μάλιστα συνεργασία με την εταιρία Louis Vuitton, για την οποία έχει ποζάρει με την σύζυγό του!

Χ.Τ.