Μπήκαμε στην πρόβα του σκοτεινού Ιουλίου Καίσαρα [photos]

24.07.2015
Συνωμοσίες, βία, δολοφονίες, σκάνδαλα, διαπλοκή. Η ιστορία του Ιουλίου Καίσαρα έχει αφήσει στην άκρη κάθε καλή πρόθεση και οποιαδήποτε ψήγμα αθοώτητας μπορεί να έχει μείνει στους ήρωες του William Shakespeare και ο φόβος περικυκλώνει όσους τολμούν ν' αντισταθούν.

Συνωμοσίες, βία, δολοφονίες, σκάνδαλα, διαπλοκή. Η σκοτεινή κι αιματοβαμμένη ιστορία του Ιουλίου Καίσαρα έχει αφήσει στην άκρη κάθε καλή πρόθεση και οποιαδήποτε ψήγμα αθωότητας μπορεί να έχει μείνει στους ήρωες του William Shakespeare και ο φόβος περικυκλώνει όσους τολμούν να βρεθούν δίπλα στον αυτοκράτορα.

Ο Τσέζαρις Γκραουζίνις κι ο εκρηκτικός του θίασος του προσεγγίζουν τη γνωστή τραγωδία με φόντο το ηθικό κενό ενώ το αυγό του φιδιού εποάζεται κι ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στη Ρώμη και στη συνέχεια σ' ολόκληρο τον κόσμο. Οι κουστουμάτοι και βλοσυροί κύριοι με τους χαρτοφύλακες παίζουν ένα σκληρό παιχνίδι εξουσίας όπου κανείς δεν δείχνει αυτό που πραγματικά είναι και η δημοκρατία βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Περάσαμε από μία πρόβα τους και οι παραπάνω εικόνες είναι ένα μικρό δείγμα απο αυτό που θα δούμε στις παραστάσεις τους 23 και 24 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Αθηνών...

Φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου