Τελείωσε οριστικά ο Φαμπρ - Η επιστολή παραίτησης στον υπουργό

02.04.2016
Ανακοινώθηκε κι επίσημα η παραίτηση του Γιαν Φαμπρ από την θέση καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ. Με επιστολή του στον υπουργό Πολιτισμού Αρ. Μπαλτά, ο κ. Φαμπρ ανακοινώνει τον λόγο παραίτησης του από την θέση καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ: «Δεν επιθυμώ να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο προσήλθα με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Εύχομαι στους Έλληνες καλλιτέχνες καλή τύχη στη δουλειά τους και στο Φεστιβάλ τους», αναφέρει στην επιστολή του ο Βέλγος καλλιτέχνης.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ κοινοποιήθηκε η ακόλουθη επιστολή του κυρίου Γιαν Φάμπρ:

«Με την παρούσα, εγώ, ο Γιαν Φαμπρ, παραιτούμαι από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή (curator) του Ελληνικού Φεστιβάλ. Αποδέχτηκα την πρόταση του Υπουργού Πολιτισμού της Ελλάδας να προβώ σε καλλιτεχνικές επιλογές με πλήρη ελευθερία. Αυτό δεν φαίνεται να είναι πλέον δυνατόν στην Ελλάδα.

Δεν επιθυμώ να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο προσήλθα με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Εύχομαι στους Ελληνες καλλιτέχνες καλή τύχη στη δουλειά τους και στο Φεστιβάλ τους».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φεστιβάλ θα συνεδριάσει εκτάκτως, μετά από πρόσκληση του Προέδρου, τη Δευτέρα, 4 Απριλίου και ώρα 16.00.