Κοντόπουλος: Ποιον Έλληνα θα έστελνε στη Eurovision για να βγούμε πρώτοι;

27.05.2016
Λίγο μετά την επιστροφή του από την Στοκχόλμη και έχοντας κατακτήσει την τρίτη θέση στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι που έγραψε για τον Sergey Lazarev που εκπροσώπησε τη Ρωσία, ο Έλληνας συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος αποκαλύπτει ποιο πρόσωπο φαντάζεται για την επόμενη Eurovision.

Η τελευταία φορά που συμμετείχε με ελληνική αποστολή της Eurovision ήταν το 2009 με τον Σάκη Ρουβά και από τότε δεν του έχει γίνει πρόταση να συμμετέχει με την Ελλάδα στον διαγωνισμό.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος ξεχωρίζει το «My number one» ως το καλύτερο τραγούδι του διαγωνισμού αν και το δικό του αγαπημένο είναι το πολύ παλαιότερο «Stop» των Bang - γιατί ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του.

Δεν πιστεύει ότι υπάρχει συνταγή στην επιτυχία - αλλά και να υπήρχε δεν θα μας την έλεγε... Ένα καλό τραγούδι, μια δυνατή φωνή και μια ωραία σκηνική παρουσία είναι η πιο σίγουρη συνταγή.

Όσο για το πρόσωπο που διαθέτει όλο το πακέτο για να πάει στην Eurovision και να διεκδικήσει την πρώτη θέση ... αυτό είναι:

Σε ποιον Έλληνα τραγουδιστή θα «ποντάρατε» αν σας έλεγαν πως μπορείτε του χρόνου να επιλέξετε εσείς καλλιτέχνη και να του γράψετε ένα τραγούδι για να μας εκπροσωπήσει;

Αν μου έλεγες έναν μόνο καλλιτέχνη θα σου έλεγα την Demy αυτή τη στιγμή. Έχει όλο το πακέτο: εξαιρετική φωνή , φρεσκάδα και έχει κάτι πολύ “σημερινό” στον τρόπο που κινείται στην σκηνή.

Έχετε συνεργαστεί με τους περισσότερους έλληνες καλλιτέχνες και έχετε αποσπάσει και αντίστοιχα βραβεία για τα τραγούδια που έχετε γράψει. Ποια είναι η άποψή σας για την μουσική βιομηχανία της Ελλάδας, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια;

Είναι σε ένα μεταβατικό στάδιο, ψάχνει να βρει πως θα προσαρμοστεί και αυτή στις συνθήκες της εποχής. Ακόμα γίνονται κάποιες παραγωγές, οπότε ας πούμε ότι είναι ενθαρρυντικό για το μέλλον αυτό. Προς το παρόν επιβιώνει.

Πηγή People