Η Αθηνά Ανδρεάδη μάς βγάζει ασπροπρόσωπους: Τραγουδάει με τον Κοέν [photo+vds]

04.11.2016
Με ένα τραγούδι αφιερωμένο στο ελληνικό φως, η Ελληνίδα που ξεχώρισαν οι Βρετανοί και πλέον κάνει καριέρα στο Λος Αντζελες συμμετέχει στον νέο δίσκο του πιο διάσημου τροβαδούρου της διεθνούς μουσικής σκηνής.

Λίγους μήνες πριν από την παρουσίαση της δικής της διεθνούς δουλειάς, του δίσκου που έχει στα σκαριά και από τον οποίο ήδη έχουν κυκλοφορήσει κάποια τραγούδια, η Athena τραγουδάει στο άλμπουμ «You want it darker» του Κοέν που αναμένεται να κυκλοφορήσει αυτές τις ημέρες.

Το τραγούδι «Travelling light» εμπνέεται από την αγαπημένη Ελλάδα του Λέοναρντ Κοέν, και συγκεκριμένα από το ελληνικό φως της Υδρας, εκεί όπου ο διάσημος βάρδος επέλεξε να έχει σπίτι και να περνά μεγάλα διαστήματα

Είχε την τύχη να παραβρεθεί στην τιμητική βραδιά όπου ο Καναδός τροβαδούρος μίλησε για τον σπουδαίο Μπομπ Ντίλαν που βραβεύτηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας - όταν είπε «είναι σαν να καρφιτσώνεις ένα παράσημο στην κορυφή του Εβερεστ επειδή είναι το ψηλότερο όρος στον κόσμο».

Το όνομά της το ανακάλυψε ο γιος του Κοέν, Ανταμ, που είναι και παραγωγός στον νέο του δίσκου, ο οποίος την ανακάλυψε στο Λος Αντζελες όπου διαμένει τώρα και εντυπωσιάστηκε από τη φωνή και τα τραγούδια της.

Ηδη η Αθηνά έχει κυκλοφορήσει το λυρικό βίντεο του τραγουδιού «Bring me luck», στο οποίο πρωταγωνιστεί το ασχημότερο σκυλί του κόσμου, όπως είναι γνωστό, ο Ράσκαλ, ο οποίος φαίνεται όντως να φέρνει στην Αθηνά απρόσμενη τύχη!

Η Αθηνά είναι πρέσβειρα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Plastic Pollution Coalition (USA), ενώ έχει επιλεγεί μέλος της κριτικής επιτροπής για τα Grammy!