Χρήστος Μποκόρος «Όψεις αδήλων» - Ένα φωτεινό παραπέτασμα στο χάος είναι η ζωγραφική!

20.12.2016
Ζωγραφική μαρτυρία μιας διαδρομής αυτογνωσίας από τη μαθητεία στο πραγματικό ως τους πειρασμούς του αόρατου κι από ‘κει, στα στοιχειώδη αγαθά μιας λιτής ευημερίας. Ζητούμενο, να λάβει πνευματική ουσία η θνητή ύλη, η ήδη φθαρμένη από τη βιοτική μέριμνα και τη χρήση του χρόνου.

Να ορθωθεί νόημα αθανασίας στην παράσταση του εφήμερου, με τη βαθειά πεποίθηση ότι ένα φωτεινό παραπέτασμα στο χάος είναι η ζωγραφική, και «ὂψις ἀδήλων τά φαινόμενα». Στην έκθεση παρουσιάζονται και έργα του Χρήστου Μποκόρου από τη Συλλογή Σωτήρη Φέλιου.

Xρήστος Θ. Μποκόρος - Γεννήθηκε το 1956 και μεγάλωσε στο Αγρίνιο. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Καστέλα. Έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένως την Ελλάδα και διακρίθηκε σε διεθνείς διοργανώσεις, έχει εκθέσει σε πολλές χώρες του κόσμου και έργα του βρίσκονται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές εντός και εκτός της Ελλάδας.

Τα έργα του, ακραία παραστατικά και αληθοφανή, ζωγραφισμένα πάνω σε βιωμένες πραγματικές επιφάνειες, ξύλα ή πανιά συνήθως, διαταράσσουν προς στιγμή την ισορροπία της οπτικής μας αντίληψης ως προς την αλήθεια του ορατού και αποκαλύπτουν κάτι από την αρχέγονη ουσία του όντος, ακροβατώντας συχνά ανάμεσα στην υπόσταση του πραγματικού και στη πνευματική του διάσταση.

Έργα και εκθέσεις του στην ιστοσελίδα: www.bokoros.gr

Info:
22/12/2016 - 26/02/2017
(Εγκαίνια: 21/12/2016, ώρα 20:00)

Μουσείο Μπενάκη
Κτήριο Οδού Πειραιώς