"Girl Power 2" κατά του καρκίνου του μαστού!

22.10.2003
Η τέχνη ενάντια στον καρκίνο του μαστού θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του εικαστικού happening "Girl Power 2" που θα διαρκέσει από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας στην Αθήνα. Πρόκειται για μία έκθεση εικαστικών από 50 γυναίκες - είκοσι σύγχρονες εικαστικοί και 30 γνωστές Ελληνίδες!
Η τέχνη ενάντια στον καρκίνο του μαστού θα μπορούσε να είναι ο τίτλος του εικαστικού happening "Girl Power 2" που θα διαρκέσει από τις 30 Οκτωβρίου μέχρι και τις 15 Νοεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας στην Αθήνα.

Πρόκειται για μία έκθεση εικαστικών από 50 γυναίκες - είκοσι σύγχρονες εικαστικοί και 30 γνωστές Ελληνίδες - οι οποίες θα δημοπρατήσουν τα έργα τους και θα διαθέσουν τα έσοδα στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία. Οι 20 Ελληνίδες καλλιτέχνιδες θα παρουσιάσουν έργα τέχνης εμπνευσμένα από την προσωπική τους ερμηνεία της έννοιας "γυναίκα", μέσα από όλα τα είδη τέχνης: ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, εγκατάσταση, design, video & multimedia.
Οι υπόλοιπες 30 Ελληνίδες δεν κινούνται στο χώρο της τέχνης, αλλά χαίρουν κοινής αναγνώρισης στο τομέα που αντίστοιχα δραστηριοποιούνται. Οι επώνυμες αυτές κυρίες θα ''υποδυθούν'' καλλιτεχνικό ρόλο για τις ανάγκες της εκδήλωσης και θα δημιουργήσουν δικά τους έργα σχετικά με τη γυναικεία φύση.
Τα έργα που οι 50 γυναίκες φιλοτέχνησαν ειδικά για το "Girl Power"θα δημοπρατηθούν και τα έσοδα θα διατεθούν στην "Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία" για την ενίσχυση του σκοπού. Όλες οι προσκεκλημένες δημιουργούν έργα σε τελάρα διαστάσεων 50x50cm. Ο τρόπος έκφρασης και το θέμα είναι ελεύθερα.

To Girl Power ξεκίνησε τη δράση του το Δεκέμβριο του 2001 και μετά την επιτυχία που είχε θα πραγματοποιείται πλέον σε ετήσια βάση. Στόχος, να καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού και να αποτελέσει κύρια πηγή βοήθειας στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.