10 χρόνια ΙΟΜ: Τα βιβλία της επικοινωνίας

06.10.2004
Δέκα χρόνια δράσης συμπληρώνει το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και με τη συγκυρία αυτή εκδίδει τη μελέτη "Τα βιβλία της Επικοινωνίας", στο πλαίσιο της σειράς "Tετράδια επικοινωνίας ΙΟΜ".
Δέκα χρόνια δράσης συμπληρώνει το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ) και με τη συγκυρία αυτή εκδίδει τη μελέτη "Τα βιβλία της Επικοινωνίας", στο πλαίσιο της σειράς "Tετράδια επικοινωνίας ΙΟΜ".

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει για το ευρύ κοινό την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου στη Στοά του βιβλίου, στις 12.00. Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος προλογίζει την έκδοση, θα τιμήσει την εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας.

Η έρευνα "Τα βιβλία της επικοινωνίας" είναι μία βιβλιογραφική καταγραφή των ελληνόγλωσσων εκδόσεων για την επικοινωνία, σε Ελλάδα και Κύπρο, την πενταετία 1998-2003. Εμπεριέχονται περίπου 1.000 τίτλοι βιβλίων, κατανεμημένοι σε 10 θεματικές κατηγορίες, με ειδικά διαμορφωμένα ευρετήρια για τη διευκόλυνση στην αναζήτηση βιβλίων και ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία που επιτρέπουν την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Το ΙΟΜ προχώρησε στην υλοποίηση της συγκεκριμένης έρευνας και έκδοσης προκειμένου να δημιουργήσει ένα εργαλείο επιστημονικής προσέγγισης των πολυσχιδών θεμάτων της Επικοινωνίας, η οποία έχει εισχωρήσει με ποικίλες μορφές και εκφάνσεις σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δράσης και επιστήμης.
Τελικός στόχος του Ινστιτούτου είναι η κάλυψη των αυξημένων αναγκών για γνώση του χώρου των ΜΜΕ από την πλευρά της αγοράς, της έρευνας και κυρίως της παιδείας.

Σε αυτό το πνεύμα η πρόεδρος του ΙΟΜ, κα Όλγα Κλειαμάκη, επισημαίνει "Με όραμα ότι το σχολείο στην ψηφιακή εποχή πρέπει να αποτελεί ένα πόλο διαπαιδαγώγησης, ει δυνατόν, για χειρισμό των ΜΜΕ από τον πολίτη του αύριο και σε κάθε περίπτωση ένα χώρο κριτικής εξοικείωσης με την Επικοινωνία, το Ινστιτούτο διαθέτει ένα αντίτυπο της έκδοσης για τη βιβλιοθήκη κάθε λυκείου της ελληνικής επικράτειας".