"Ο Άλλος Θάνατος της Ιωάννας της Λωραίνης" στο Μεταξουργείο

12.11.2004
Το θέατρο Μεταξουργείο συμπληρώνει πέντε χρόνια δημιουργίας στο ιστορικό κέντρο της πόλης και υποδέχεται το άπαιχτο στην Ελλάδα, έργο του Βούλγαρου συγγραφέα Στεφάν Τσάνεφ "Ο Άλλος Θάνατος της Ιωάννας της Λωραίνης".

Πέντε χρόνια δημιουργίας συμπληρώνει το θέατρο Μεταξουργείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και υποδέχεται το άπαιχτο στην Ελλάδα, έργο του Βούλγαρου συγγραφέα Στεφάν Τσάνεφ "Ο Άλλος Θάνατος της Ιωάννας της Λωραίνης".

Πρόκειται για ένα έργο σάτιρα - ένα μεσαιωνικό μιούζικαλ- πάνω στις τελευταίες στιγμές της Αγίας Ιωάννας.
Η δίκη της Ζαν Ντ'Αρκ είναι μία από τις μεγαλύτερες δίκες της ανθρωπότητας και η νεαρή παρθένος από το Ντομρεμί έγινε το σύμβολο της πίστης και της παρρησίας του λόγου. Η Ιωάννα πρόκειται να καεί στην πυρά. Όμως την τελευταία στιγμή όλα δείχνουν πως μπορεί και να δεχθεί εν τέλει να αποκηρύξει τις αρχές της για να σώσει τη ζωή της.

Η Ιωάννα του έργου έχει μία παράξενη επαφή με τον Θεό και τον δήμιο και ξαναζεί μαζί με τους θεατές το δίλημμα της ιστορικής ηρωίδας κάτω από έναν παράξενο παραμορφωτικό φακό.

Στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στον ανανεωμένο πολυχώρο του Μεταξουργείου, η σκηνοθέτις Μάνια Παπαδημητρίου μίλησε για την υπόθεση του έργου, αναφέροντας ότι η παράσταση μοιάζει με όνειρο πάνω στην ιστορία της Ζαν Ντ’Αρκ. Η διασκευή που της έδωσε είναι πάνω από όλα επίκαιρη και αγγίζει την σύγχρονη κοινωνία.
Όνειρα, μυστικά, επιθυμίες και ήρωες.
Μία ανατρεπτική και εναλλακτική ιστορία για το πρόσωπο της Ιωάννας της Λωραίνης, και μία «μαϊμού» Ιωάννα στο πρόσωπο μιας πόρνης.


Συντελεστές:
Διασκευή -Σκηνοθεσία:
Μάνια Παπαδημητρίου
Μετάφραση -Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Σκηνικά -Κουστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Παίζουν: Χρήστος Σαπουντζής, Γιασεμί Κηλαηδόνη, Γιώργος Γιαννακάκος.


Παραστάσεις:
Τετάρτη - Σάββατο : 21.00
Κυριακή: 19:00

Εισιτήριο: 18 ευρω/ φοιτ. 14 ευρω
*Με την προαγορά εισιτηρίων τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από την παράσταση που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, έχετε έκπτωση 30%.

Διεύθυνση: Ακαδήμου 14, Αθήνα
Τηλ: 210 5234382

*Στο πατάρι του θεάτρου, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης θα παρουσιάζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο το "Χειμερινό Αναψυκτήριο".
*Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον το Μεταξουργείο υπό την επιμέλεια της Άννας Βαγενά έχει ανανεωθεί πλήρως και φυλάσσει αρκετές γευστικές εκπλήξεις. Από τις 10 Δεκεμβρίου, μην ξαφνιαστείτε αν δείτε την Άννα Βαγενά να μαγειρεύει πριν την παράσταση της, ή μετά. Αποφάσισε να σας μαγειρεύει μαζί με φιλενάδες της και να σας σερβίρει πιάτα από την ελληνική κουζίνα με δικές της μυστικές συνταγές, όπως ομελέτες Ανδριώτικες, λουκάνικα, σαλάτες, κρέπες και πολά άλλα...