"Stones and Colours" στο Λονδίνο!

23.11.2004
Έκθεση κοσμήματος και ζωγραφικής με τίτλο «Stones and Colours» (Πολύτιμοι Λίθοι και Χρώματα) διοργανώνει το ΕΙΠ στο Λονδίνο από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου, στους χώρους του Hellenic Centre.
Έκθεση κοσμήματος και ζωγραφικής με τίτλο "Stones and Colours" (Πολύτιμοι Λίθοι και Χρώματα) διοργανώνει το ΕΙΠ στο Λονδίνο από τις 29 Νοεμβρίου έως τις 16 Δεκεμβρίου, στους χώρους του Hellenic Centre (16 - 18 Paddington street).

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες : Κάριν Δρακούλη (ζωγραφική), Δάφνη Κρίνου και Μαρίνα Κουλουκουντή (κόσμημα).
Οι καλλιτέχνες ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο, όπου έχουν διακριθεί στον τομέα τους. Η Μαρίνα Κουλουκουντή και η Δάφνη Κρίνου, εγγονή του Γιώργου Σεφέρη, δημιουργούν με βάση τους πολύτιμους λίθους και το μέταλλο, ενώ η Κάριν Δρακούλη παρουσιάζει μια σειρά από εντυπωσιακές ζωγραφικές εμπνεύσεις.

Όλα τα έργα διατίθενται προς πώληση. Η έκθεση "Stones and Colours" εντάσσεται στη σειρά εκδηλώσεων Greece in Britain.

Ποιοι είναι οι καλλιτέχνες:
Η Δάφνη Κρίνου συμμετέχει συστηματικά σε εκθέσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις ΗΠΑ, στην Ελβετία και στην Ιαπωνία από το 1981. Στο Λονδίνο, τα έργα της διατίθενται σε πολλές γκαλερί με τις οποίες συνεργάζεται καθώς και στο εξειδικευμένο κατάστημα του Crafts Council, που είναι ο εξειδικευμένος φορέας εφαρμοσμένων τεχνών της Βρετανίας. Έργα της καλλιτέχνιδος υπάρχουν στις δημόσιες συλλογές του Βρετανικού Συμβουλίου, της Ένωσης Βρετανών Χρυσοχόων Goldsmith’s, του Crafts Council και της Stafford Art Gallery.

Η ενασχόληση της Μαρίνας Κουλουκουντή με το κόσμημα ξεκίνησε σχετικά αργά. Η ελληνική έμπνευση κυριαρχεί στη δουλειά της, που έχει παρουσιαστεί στο Hellenic Centre, στο Alexander Couts Gallery και στο Sotheby’s Olympia.

Η Κάριν Δρακούλη είναι ζωγράφος εν ενεργεία. Γεννήθηκε στο Λονδίνο και σπούδασε Καλές Τέχνες στο Winchester School of Art και στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας για δύο χρόνια με υποτροφία του ελληνικού κράτους.

Πληροφορίες: www.greeceinbritain.org.uk/events