"Και Καλά Χριστούγεννα": Οι νικητές!

26.11.2004
Το Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας υποδέχεται αυτό το χειμώνα την ανατρεπτική κωμωδία του Άλαν Έικμπορν «Και Καλά Χριστούγεννα» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του που γράφτηκε 24 χρόνια πριν, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.
Στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας παρουσιάζεται η ανατρεπτική κωμωδία του Άλαν Έικμπορν "Και Καλά Χριστούγεννα" βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του που γράφτηκε 24 χρόνια πριν. Η συγκεκριμένη κωμωδία θεωρείται ένα από τα κορυφαία έργα του Άλαν Έικμπορν και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.

Τα ονόματα αυτών που κέρδισαν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση είναι τα εξής:
Τετάρτη 6 Απριλίου
Καπάρου Αριστέα, Akis Katemidis, Σπηλιακοπούλου Εύη , Μπραούζος Ευστάθιος, Nikos I. Zevgolis
Πέμπτη 7 Απριλίου
Αναστασία Τριανταφυλλοπούλου, Ελένη Σερμέα, Γεωργια Σωτηρακου, Κυριακή Κυριαζή, Ελλη Μπενετάτου
Παρασκευή 8 Απριλίου
Τατιάνα Κοτσιούμπα, Νικολέττα Ρωσσολάτου, Τσουράπης Γιώργος, Αλεξάνδρα Αγγέλου, Δημήτρης Σωτηριάδης
Σάββατο 9 Απριλίου
Αποστόλης Χατζημανικάτης, Ανδρέας Μάστορας, Νίκος Βένιος, anastasia skoufou, Σάββα Ελευθερία,
Κυριακή 10 Απριλίου
Σοφία Ζαχαριάδου, Νάνου Αλεξία, Ελισαβετ Λάγιου, Σοφία Κατσούρη, Αντιγόνη Χατζηαθανασίου

Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με mail για τον τρόπο που θα προμηθευτούν τις προσκλήσεις τους

Λίγα λόγια για τον Άλαν Έικμπορν:
Ο Άλαν Έικμπορν είναι ο πιο πολυπαιγμένος Βρεττανός συγγραφέας μετά τον Σαίξπηρ σε ολόκληρο τον κόσμο, ο οποίος κουβαλάει πάνω του περισσότερα από σαράντα χρόνια δημιουργικής παρουσίας.
Υποτιμημένος τα πρώτα χρόνια της παρουσίας του, σήμερα θεωρείται ένας σπουδαίος κωμικογράφος, που πραγματεύεται θέματα κοινωνικού και πολιτικού ενδιαφέροντος, σμιλεύοντας με απαράμιλλη δεξιοτεχνία την καθημερινότητα, δημιουργώντας αριστοτεχνικές, στη δομή και το διάλογο, κωμικές τοιχογραφίες της ζωής του σημερινού ανθρώπου.

Λίγα λόγια για το έργο:
Το έργο "Και Καλά Χριστούγεννα" διαδραματίζεται στη διάρκεια ενός τριημέρου χριστουγεννιάτικων διακοπών, όταν στο σπίτι του ζεύγους Μπάνκερ συγκεντρώνονται φίλοι και συγγενείς για να γιορτάσουν μαζί με παιδιά τους τις γιορτινές αυτές μέρες. Η υποχρεωτική αυτή συνύπαρξη, αλλά και η άφιξη ενός νέου καλεσμένου, ανερχόμενου νεαρού συγγραφέα, βγάζουν στην επιφάνεια όλες τις καλά κρυμμένες συμβατικότητες που ορίζουν στην πραγματικότητα τις σχέσεις όλων των ανθρώπων. Συζυγικά αδιέξοδα, ερωτικά απωθημένα, γυναικείοι ανταγωνισμοί, ιδεολογικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις, εκρήξεις εγωισμού δεν αργούν να μετατρέψουν την γιορτή σε κόλαση. Η οικοδέσποινα και ο άντρας της, η μπεκρού και υστερική αδελφή του με το γιατρό σύζυγο της, ο οποίος επιμένει να δίνει κάθε Χριστούγεννα μια ανυπόφορη παράσταση κουκλοθέατρου για τα παιδιά, η ανύπαντρη αδελφή της οικοδέσποινας με τον νεαρό φίλο της συγγραφέα, ένα πολύτεκνο φιλικό ζευγάρι και ο αυταρχικός, αντιδραστικός, φιλύποπτος προς όλους θείος της οικογένειας, βρίσκονται μπλεγμένοι σ’ ένα κουβάρι ξεκαρδιστικών εντάσεων που διαδραματίζονται γύρω από ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που δεσπόζει "στο χώρο της χαρμόσυνης" γιορταστικής αυτής συγκέντρωσης

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Μετάφραση:
Τάσος Μπαντής
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Παίζουν: Δημήτρης Αλεξανδρής, Μπέττυ Αρβανίτη, Νίκος Αρβανίτης, Γιάννης Βόγλης, Άλκης Παναγιωτίδης, Σμαράγδα Σμυρναίου, Μαριάνθη Σοντάκη, Χρήστος Στέργιογλου, Ράνια Σχίζα.

Παραστάσεις:
Τετάρτη: 19:30 (Λαϊκή) Πέμπτη: 21:00
Παρασκευή: 21:00 Σάββατο: 21:00
Κυριακή: 20:00

Εισιτήριο:
Γενική είσοδος: 20.00 ευρω Λαϊκή: 16.00 ευρω Φοιτητικό: 14.00 ευρω

Διεύθυνση: Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη, τηλ: 210 8838727