Διψασμένοι νέοι με πάθη!

06.02.2009
Το συγκλονιστικό έργο του πολυβραβευμένου, γαλλόφωνου, λιβανέζικής καταγωγής συγγραφέα Ουαζντί Μουαουάντ, Διψασμένοι, ξεκινά παραστάσεις στις 20 Φεβρουαρίου στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας.
Το συγκλονιστικό έργο του πολυβραβευμένου, γαλλόφωνου, λιβανέζικής καταγωγής συγγραφέα Ουαζντί Μουαουάντ, Διψασμένοι, ξεκινά παραστάσεις στις 20 Φεβρουαρίου στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας.

Η παράσταση αποτελεί το πρώτο βήμα προς τη λειτουργία μιας Νεανικής Σκηνής που αποτελεί έναν από τους άμεσους στόχους του Εθνικού Θεάτρου, μιας νεανικής σκηνής που λαμβάνει υπόψη της τις προσλαμβάνουσες και τις ανησυχίες των νέων, που τους εισάγει στον μαγικό κόσμο του θεάτρου, που αφυπνίζει, που προβληματίζει, που ανατρέπει, που ψυχαγωγεί.

Το έργο
Ο Μερντόκ, ένας ανήσυχος 17χρονος και η διάφανη Νορβέζ, οδηγούν τον ιατροδικαστή Μπουν σε ένα ταξίδι πίσω στη δική του εφηβεία και ξυπνούν τα ξεχασμένα όνειρά του. Ο ιατροδικαστής ανασύρει από το βυθό της μνήμης ανθρώπους και πράξεις που σημάδεψαν τη ζωή του και τον οδήγησαν σε αυτό που είναι σήμερα.
Αν μπορούσαμε να φέρουμε πίσω το χρόνο πόσο διαφορετική θα κάναμε τη ζωή μας; Η ενέργεια, το πάθος, η αγωνία της εφηβείας είναι το θέμα ενός έργου όπου η λεωφόρος της ενηλικίωσης των νέων διασταυρώνεται με το μονοπάτι της επιστροφής των ενηλίκων στην παιδική ηλικία

Παράλληλα με τις παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας, οι Διψασμένοι θα παρουσιαστούν για περιορισμένες παραστάσεις σε μη προνομιούχες περιοχές της Αττικής και σε χώρους όπου οι νέοι δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση.

Η ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Μανώλης Μαυροματάκης ? Τζένη Αργυρίου
Σκηνικά ? Κοστούμια: Όλγα Λεοντιάδου
Παίζουν: Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Στεφανία Γουλιώτη, Μανώλης Μαυροματάκης

Κρατήσεις θέσεων και πωλήσεις εισιτηρίων στα τηλέφωνα 210.3455020, 210 3305074, 210 7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας) και στο www.n-t.gr