Έκθεση για το Μίκη στο Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων

12.02.2009
Με δύο μεγάλες νέες εκθέσεις, η πρώτη για τον Μίκη Θεοδωράκη στις 12 Μαρτίου και η επόμενη για την ιστορία του Μεγάρου της Βουλής στις αρχές Απριλίου, θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του το Ιδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία,

Με δύο μεγάλες νέες εκθέσεις, η πρώτη για τον Μίκη Θεοδωράκη στις 12 Μαρτίου και η επόμενη για την ιστορία του Μεγάρου της Βουλής, θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτριος Γ. Σιούφας, κάνοντας έναν απολογισμό της πεντάχρονης εκδοτικής και ποικίλης δράσης του.

Το Ίδρυμα έως τώρα πραγματοποίησε 39 εκδόσεις σε 140.000 αντίτυπα και 9 εκθέσεις (ανάμεσα σε αυτές «Μαρία Κάλλας, 30 χρόνια μετά») με 50.000 επισκέπτες. Πραγματοποίησε 16 εκδηλώσεις με 4.500 συμμετέχοντες, στη Βουλή των Εφήβων πήραν μέρος 104 χιλ. μαθητές, ενώ στις εκπαιδευτικές επισκέψεις της Βουλής έχουν πάρει μέχρι σήμερα μέρος 261 χιλιάδες άτομα.

Στη Βασιλίσσης Σοφίας, ανάμεσα στα ιστορικά ανθοπωλεία, ετοιμάζεται ήδη το πωλητήριο του Ιδρύματος, ενώ μετά την έκθεση για τον Μίκη Θεοδωράκη, θα εγκαινιαστεί (τον Απρίλιο) έκθεση για την ιστορία του Μεγάρου της Βουλής. Θα απονεμηθεί και φέτος το βραβείο σε διεθνή προσωπικότητα που προβάλλει τη χώρα και τον πολιτισμό της, ενώ δρομολογούνται μια σειρά από σημαντικές εκδόσεις.