9ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου στο Βόλο

03.12.2004
Το κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του, διοργανώνει το 9ο κατά σειρά Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου από τις 18 Δεκεμβρίου 2004 μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2005.

Το κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του, διοργανώνει το 9ο κατά σειρά Φεστιβάλ Μουσικού Θεάτρου από τις 18 Δεκεμβρίου 2004 μέχρι τις 4 Ιανουαρίου 2005.

ΤΟ φετινό πρόγραμμα θα αποτελέσουν 5 μεγάλες παραγωγές που περιλαμβάνουν 11 παραστάσεις, και θα λάβουν χώρα στις δύο πιο σημαντικές θεατρικές σκηνές της πόλης.

Μέσα στα 10 χρόνια λειτουργίας του το κέντρο Μουσικού Θεάτρου Βόλου έχει παρουσιάσει πολλές ξεχωριστές παραστάσεις και έχει δημιουργήσει έτσι ένα θεσμό που το κοινό, Έλληνες και ξένοι, έχουν αγαπήσει από τα πρώτα χρόνια. Ο θεσμός αυτός έχει γίνει παράδοση και στη συλλογική συνείδηση της πόλης η περίοδος των Χριστουγέννων συνδέεται άμεσα με τις λαμπερές παραστάσεις του φεστιβάλ.

Το Μουσικό Θέατρο έχει δώσει την ευκαιρία σε πολλούς σύγχρονους καλλιτέχνες να συνδυάσουν την παραδοσιακή τριάδα των παραστατικών τεχνών (μουσική, θέατρο, χορός) με την παντομίμα, το καμπαρέ, το μουσικό τσίρκο, την εικόνα αλλά και τη σύγχρονη τεχνολογία. Έτσι Δημιουργούνται μοναδικά θεάματα. Φέτος ο χορός θα έχει την τιμητική του , αφού δύο από τις παραγωγές είναι αφιερωμένες σε αυτή τη τέχνη.

Επίσης το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ διακρίνεται από μια πολύ ενδιαφέρουσα ποικιλία ειδών και ύφους. Περνά με άνεση από το φλαμένκο στην παντομίμα, από τον έντεχνο ρωσικό φολκλορικό χορό στη βικτοριανή ατμόσφαιρα του Ντίκενς και από εκεί σε μία παρουσίαση-εκτέλεση όπου η επιστήμη συναντά τον άνθρωπο σε ένα παιχνίδι μεταξύ της φυσική ανθρώπινης ικανότητας και της σύγχρονης τεχνολογίας.

Μια σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων θα εμπλουτίσει και φέτος το πρόγραμμα των παραστάσεων, με εισηγητές διακεκριμένους καλλιτέχνες από τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

18 & 19/12

Ballet Flamenco Antonio Canales
( Ισπανία)

Λόγος ,μουσική, χορός, όλα ενωμένα καθώς αποτελούν μέρη ενός αόρατου συνόλου. Ένα σύνολο καλυμμένο από φως και χρώμα ,ένα σύνολο που κρατά μέσα του καλά αυτό το βαθύ και άπειρο χρώμα.

Που: Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Ώρα Έναρξης: 9:00 μμ

21- 22 & 23/12

Τeatro Delusio

Ένα θέατρο μέσα στο θέατρο. Μάσκες και παντομίμα. Ατέλειωτα κωμικά γκάνγκ, σπαρταριστές καταστάσεις και απρόοπτα

Που: Θέατρο Παλαιάς Ηλεκτρικής

Ώρα Έναρξης: 9:00 μμ

25 & 26/12

Μπαλέτα Μοισέγιεφ

Ανανεωμένα και εμπλουτισμένα ,με υπέροχες αισθητικές εκπλήξεις μέσα από την έντεχνη σκηνική παρουσίαση του λαϊκού-δημοτικού χορού η οποία με τη σειρά της δημιούργησε ένα «καινούργιο θεατρικό είδος» Που: Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Ώρα Έναρξης: 9:00 μμ

29 & 30/12

Α Christmas Carol ( Xριστουγεννιάτικη Ιστορία)

Του Κ. Ντίκενς από το TNT Music Theatre Britain

Η κλασική ιστορία του Ντίκενς. Ο Ε. Σκρουτζ και τα τρία φαντάσματα των Χριστουγέννων. Με υπέροχη ζωντανή μουσική, με ηθοποιούς να παίζουν και να τραγουδούν από απλά ρυθμικά κομμάτια μέχρι φίνες και ευαίσθητες μελωδίες.

Που: Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Ώρα Έναρξης: 9:00 μμ

3 & 4/01

Companie Νοn Nova: ?Ascenseur? ( Ασανσέρ )

Πολλαπλό θέαμα όπου ο καλύτερος Γάλλος ζονγκλέρ, ο Philippe Menard,αψηφά τους νόμους της βαρύτητας και οδηγεί το κοινό σ έναν φανταστικό και ταυτόχρονα ανησυχαστικό κόσμο ο οποίος κινείται ανάμεσα στο αισθητικό και το διασκεδαστικό.

Που: Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Ώρα Έναρξης: 9:00 μμ