Φως και γλυπτική στο Ρέθυμνο

06.07.2010
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Ρέθυμνο παρουσιάζει έκθεση γλυπτικής της Αντωνίας Παπατζανάκη στους χώρους περιοδικών εκθέσεων της Πινακοθήκης «Λ. Κανακάκης».

Το Moυσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, εγκαινιάζει το Σάββατο 26 Ιουνίου, την έκθεση με τίτλο «Άλκιμη ύλη και εικόνα» με έργα της γλύπτριας Αντωνίας Παπατζανάκη, στους χώρους των περιοδικών εκθέσεων της Πινακοθήκης «Λ. Κανακάκις».

Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά φωτεινών ανάγλυφων επίτοιχων έργων, που χαρακτηρίζουν τη δουλειά της γλύπτριας την τελευταία δεκαετία, μια εγκατάσταση νέων εγχάρακτων έργων από πλεξιγκλάς, καθώς και μία σειρά φωτογραφικών εκτυπώσεων.

Η παρουσίαση κορυφώνεται με ένα μνημειακό έργο που η καλλιτέχνης δημιούργησε ειδικά για το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Τα έργα της Αντωνίας Παπατζανάκη εκπέμπουν φως που μορφοποιείται καθώς περνά μέσα από σταθερά διαφανή υλικά. Η ανάγνωση του έργου ποικίλλει ανάλογα με τη σχέση του φυσικού φωτός του περιβάλλοντος με το τεχνητό φως του έργου, καθώς και τη θέση του θεατή στο χώρο.

Η Παπατζανάκη, με γνώμονα τη γνωστή μινιμαλιστική της φόρμα δημιουργεί τρισδιάστατα έργα στα οποία επεξεργάζεται το ζήτημα το φωτός συνδέοντας τα παράλληλα με τη γλυπτική και την αρχιτεκτονική.

Η διάρκεια της έκθεσης, επιμελητής της οποίας είναι ο Κωνσταντίνος Πρώιμος θα έχει διάρκεια ως τις 30 Αυγούστου 2010. Με την έκθεση κυκλοφορεί δίγλωσσος κατάλογος. Στο πλαίσιό της, θα γίνουν όπως πάντα ξεναγήσεις σε παιδιά και ενήλικες.

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, Χειμάρας 5 - Ρέθυμνο
Καθημερινά: 09:00-13:00 & 19:00-22:00
Σαββατοκύριακο: 10:00-15:00
Δευτέρα: Κλειστά