"Οινογνωσία" στο ENOTECA!

25.02.2005
Από το 1994 λειτουργεί το Enoteca στο Χαλάνδρι και από τις πρώτες κιόλας μέρες λειουργίας του πέτυχε να καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα wine restaurants.
Από το 1994 λειτουργεί το Enoteca στο Χαλάνδρι και από τις πρώτες κιόλας μέρες λειουργίας του πέτυχε να καθιερωθεί ως ένα από τα καλύτερα wine restaurants. Σήμερα 11 χρόνια σχεδόν μετά, το Enoteca παραμένει κορυφαίο στο είδος του με μία πλούσια λίστα κρασιών (600 ετικέτες), απ’ όλο τον κόσμο. Η φιλοσοφία, δε, του μαγαζιού, το κρασί δηλαδή να είναι το «κυρίαρχο» και το φαγητό απλά το «συνοδευτικό του κρασιού» τηρείται αυστηρά από τον ιδιοκτήτη του Κ. Τουλουμτζή, οπότε μην περιμένετε να σας σερβίρουν, μπύρα, ποτά και αναψυκτικά. Αυτά αλλού!

«Οίνος ευφραίνει καρδίαν»
Στο Enoteca διοργανώνονται ειδικές βραδιές κρασιού προκειμένου οι πελάτες να γνωρίσουν μυστικά αυτού, αλλά και γεύσεις από χώρες όλου του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια κάθε Δευτέρα από τις 8 έως τις 10 μ.μ. ο χώρος μετατρέπεται σε "σχολείο" όπου διδάσκονται οι βασικές αρχές της οινολογίας, η τεχνική της γευσιγνωσίας, η θεωρία του συνδυασμού κρασιού - φαγητού, ενώ πραγματοποιείται μια αρκετά εκτεταμένη περιοδεία στον ελληνικό και παγκόσμιο αμπελώνα. Την πρώτη Πέμπτη κάθε μήνα διοργανώνονται κάθετες γευστικές δοκιμές των μεγάλων κρασιών απ' όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των μυθικών κρασιών του Μπορντό και της Βουργουνδίας.

«Οινογνωσία μετά...γαστρονομίας»
Η φιλοσοφία είπαμε είναι η εξής: το φαγητό είναι συνοδευτικό του κρασιού, γι αυτό και στο συγκεκριμένο restaurant υπάρχει ένας σχετικά περιορισμένος αριθμός από πιάτα, μελετημένα ειδικά για να παίξουν επάξια το ρόλο τους αυτό. Πάντως, η κουζίνα είναι ιταλο-μεσογειακού προσανατολισμού με απλές και ευδιάκριτες γεύσεις.

Λεωφ. Πεντέλης 113, Χαλάνδρι
Τηλ: 210-6890238
Τιμή: 21 - 30 ευρώ