Με την τρίτη... νικητής!

02.03.2005
O Νίκος Καρδώνης είναι ο μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων Χορν που απονεμήθηκαν τη Δευτέρα στο Θέατρο "Χορν". "Και το Lower με την τρίτη το πήρα. Ευχαριστώ τους γονείς μου. Το αφιερώνω στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου", δήλωσε συγκινημένος ο ηθοποιός.
O Νίκος Καρδώνης είναι ο μεγάλος νικητής των φετινών βραβείων Χορν που απονεμήθηκαν τη Δευτέρα στο Θέατρο «Χορν». Να σημειωθεί ότι ο Νίκος Κορδώνης που φέτος ήταν υποψήφιος για την ερμηνεία του στην παράσταση δραματοποιημένης ποίησης Αυτό που δεν τελειώνει-Eκδοχή ΙΙ, παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου, ήταν τρίτη φορά υποψήφιος για το βραβείο Χορν.

Ο νεαρός ηθοποιός παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Σταμάτη Φασουλή δήλωσε: «Και το Lower με την τρίτη το πήρα. Ευχαριστώ τους γονείς μου. Το αφιερώνω στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Ευχαριστώ το Στάθη Λιβαθινό. Κάνουμε καλή παρέα», ενώ ευχαρίστησε και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου Νίκο Κούρκουλο, που πίστεψε από την αρχή σ’ αυτό το εγχείρημα.

Το βραβείο θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής στη μνήμη του μεγάλου Ελληνα ηθοποιού και συνοδεύεται από περγαμηνή και χρηματικό έπαθλο. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και μέλη της ο Σταμάτης Φασουλής, η Λυδία Κονιόρδου, η Ξένια Καλογεροπούλου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Στην εκδήλωση που διοργανώθηκε τη Δευτέρα στο θέατρο «Χορν» παρόντες ήταν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι, οι ηθοποιοί Νίκος Γιαλελής, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης και Γιάννος Περλέγκας, καθώς επίσης οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, Γιώργος Λιάνης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ελένη Κούρκουλα, ο πρώην υπουργός Κώστας Λαλιώτης.

Το παρών έδωσαν και πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού χώρου, όπως οι: Νόνικα Γαληνέα, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Όλια Λαζαρίδου, Γιώργος Μαρίνος, Μηνάς Χατζησάββας, Πέτρος Φιλιππίδης, Μιρέλλα Παπαοικονόμου, Γιάννης Βούρος, Στάθης Λιβαθινός, Ρένη Πιττακή, Μπέττυ Αρβανίτη, Γιώργος Μιχαηλίδης κ.ά.