Ξανά Μαζί: Oι νικητές!

02.03.2005
Την κωμωδία του Neil Simon "Ξανά Μαζί" (The Sunshine Βοys) παρουσιάζει ο Θίασος "Επί Σκηνής" στο Θέατρο Βασιλάκου από την Πέμπτη 10 Μαρτίου έως Κυριακή την 3 Απριλίου 2005.

Την κωμωδία του Neil Simon "Ξανά Μαζί" (The Sunshine Βοys) παρουσιάζει ο Θίασος "Επί Σκηνής" στο Θέατρο Βασιλάκου από την Πέμπτη 10 Μαρτίου έως Κυριακή την 3 Απριλίου 2005.

Τα ονόματα αυτών που κέρδισαν από μία διπλή πρόσκληση για την παράσταση «Ξανά Μαζί» την Πέμπτη 10 Μαρτίου είναι :
Χρυσούλα Ανδριτσοπούλου, Μαρία Αποστολίδου, Ευγενία Βαρδαλάκη, Νίκος Περρός, Καριανάκη Παναγιώτα, Μπινιχάκης Εμμανουήλ, Βασιλική Νέζη, Ασημακοπούλου Παρασκευή, Ελισσάβετ Φραγκιά, Αντζελα Καρατζά, Ντάρας Αναστάσιος, Βασίλης Ψαράς, George Komnas, Αγγελική Μηλαίου, Βασιλική Τεμπονέρα, Κατερίνα Μπάκαβου, Γιωργος Μπιρμπιλοπουλος, Mιχάλης Σάλης, Τσουράπης Γιώργος, Τατιάνα Κοτσιούμπα, Anna Kesmiri, Τινα Γκολια, Αμανατίδης Βλάσσης, Θεόδωρος Καστανιάς, Τριανταφύλλου Χριστίνα, Λία Λάμπρου, Δ.Βάτσος, Γεωργακοπούλου Βασιλική, Elena Valyraki, Ξαρχογιάννης Ιωάννης, Μπρεχού Δήμητρα, Καραολής Φρίξος, Θώμη Μελίδου, Κλεονίκη Μπαλτά, Καρρά Κυριακή, Αυγερίδης Ιωάννης, Γονεής Ηλίας, Παναγοπουλου Ευγενια, Γιώτα Κυριακίδου, Διονυσία Αλεξοπούλου, Συμεωνίδου Ευαγγελία, Γκόβα Στεφανία, Καρπούζη Κωνσταντινιά, Πέτρου Εύη, Λαζαρη Πανωραία. Μερμύγκα Καλλιόπη, Δημήτρης Λάγαρης, Γιώργος Ζωγράφος, Κλεάνθη Μακρυγιαννάκη, Γιάννης Πετσίνης
Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με mail για τον τρόπο που θα προμηθευτούν τις προσκλήσεις τους.

Το Έργο :
Δυο βετεράνοι κωμικοί ηθοποιοί, ο Γουίλ Κλάρκ (Γιώργος Παρτσαλάκης) και ο Άλ Λιούις (Βασίλης Χαλακατεβάκης) θρυλικές μορφές στο παρελθόν καλούνται να αναβιώσουν την παλιά τους δόξα. Γνωστοί στο ευρύ κοινό ως "Sunshine Βοys" συνυπήρξαν στη σκηνή για πολλά χρόνια γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Τη μέρα που ο Αλ Λιούις εντελώς ξαφνικά αναγκάζεται να εγκαταλείψει το θέατρο για μια πιο «ανθρώπινη δουλειά», ο Γουίλι Κλάρκ πολύ απλά παύει να υπάρχει. Ο Γουίλι Κλάρκ μένει ξεκρέμαστος. Χωρίς τον Αλ δεν υφίσταται το ντουέτο, η επιτυχία, η φιλία.

Το αχτύπητο δίδυμο χωρίζει και για 11 ολόκληρα χρόνια δεν ανταλλάσουν ούτε λέξη. Ο Κλάρκ, με πολλά προβλήματα υγείας, πολύ πικραμένος και χωρίς δουλειά, μένει σε ένα δωμάτιο φτηνού ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη, ενώ ο Λιούις ζει σε άλλη πολιτεία, κάνοντας μια συμβατική δουλειά. Όσπου η Νάνσι (Μαριάννα Τουμασάτου), μάνατζερ του Γουίλι και ανηψιά του, μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να τον βγάλει από την ανεργεία, του προτείνει να να συμμετέχει σε ένα σόου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν τον θέλουν μόνο του. Πρέπει να βρεθεί "Ξανά Μαζί" με τον άνθρωπο που πριν από έντεκα χρόνια τον απέσυρε από την σκηνή.

Η Νάνσι αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να συμφιλιώσει τους δυο ηθοποιούς και τότε ξεκινούν διάφορα ξεκαρδιστικά, απρόοπτα και κωμικά γεγονότα με πρωταγωνιστές δύο μεγάλα «μωρά», που κάποτε μοιράστηκαν μεγάλη δόξα, πόνεσαν, υπέφεραν, το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Οι κωμικές καταστάσεις, η γκρίνια, οι εμμονές, η πίκρα, η παιδικότητα, το μίσος, η αγάπη είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που γεννιώνται και συγκρούονται στην συνάντηση αυτή των δύο θεατρίνων και που τώρα η τύχη τους επιφυλλάσει να μοιραστούν κάτι πολύ σπουδαίο... το υπόλοιπο της ζωής τους «Ξανά Μαζί».

Το "Ξανά Μαζί" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θανάση Θεολόγη, μετάφραση Ζάννας Αρμάου, σκηνικά και κοστούμια του Μιχάλη Σδούγκου, ενώ το ομότιτλο τραγούδι της παράστασης "Ξανά Μαζί" το συνέθεσε και το ερμηνεύει ο Σταμάτης Κραουνάκης σε στίχους του Γιάννη Ξανθούλη.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί : Γιώργος Παρτσαλάκης, Μαριάννα Τουμασάτου, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Μάγδα Πένσου και Λήδα Βεϊκου.



ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:30 μ.μ.
Σάββατο: 6:30 μ.μ., 9:30 μ.μ.
Κυριακή :8:00 μ.μ.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος: 20 ευρώ
Φοιτητικό : 15 ευρώ