"Η τέχνη των εργαλείων" στο Μουσείο Μπενάκη!

02.03.2005
"Εργαλεία των τεχνών - η Τέχνη των Εργαλείων" είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται στο Νέο Πολυδύναμο Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη επί της Πειραιώς 138. Η έκθεση πραγματεύεται, όπως υποδηλώνει ο τίτλος της, το θέμα του εργαλείου, με τον τρόπο που αυτό γίνεται ευρύτερα αντιληπτό, ως το όργανο, δηλαδή, που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος στις διάφορες δραστηριότητές του, τόσο τις καλλιτεχνικές και τις επαγγελματικές, όσο και τις οικιακές ή προσωπικές.
"Εργαλεία των τεχνών - η Τέχνη των Εργαλείων" είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται στο Νέο Πολυδύναμο Κέντρο του Μουσείου Μπενάκη επί της Πειραιώς 138.

Η έκθεση πραγματεύεται, όπως υποδηλώνει ο τίτλος της, το θέμα του εργαλείου, με τον τρόπο που αυτό γίνεται ευρύτερα αντιληπτό, ως το όργανο, δηλαδή, που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος στις διάφορες δραστηριότητές του, τόσο τις καλλιτεχνικές και τις επαγγελματικές, όσο και τις οικιακές ή προσωπικές. Παράλληλα προβάλλει τη διπλή φύση του εργαλείου: συνέργου αλλά και προϊόντος δουλειάς, μέσου δημιουργίας αλλά και δημιουργήματος, υποκειμένου των τεχνών αλλά και αντικειμένου τέχνης.

Τα αντικείμενα που παρουσιάζονται στην έκθεση προέρχονται από δύο σημαντικές ελβετικές συλλογές: την ιδιωτική συλλογή του Luigi Nessi από το Lugano του Ticino και τη δημόσια συλλογή του Μουσείου Ωρολογοποιίας της La Chaux-de-Fonds, στα Ουράλια όρη.

H έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 11 Μαρτίου έως και τις 10 Ιουνίου 2005.
Ωράριο Μουσείου
Δευτέρα-Τρίτη κλειστά
Τετάρτη-Πέμπτη 9-5 μ.μ.
Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 10 μ.μ. -10 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου : 4 ευρώ