"Το Τέλος του Παιχνιδιού" στο θέατρο Κεφαλληνίας

04.03.2005
Το έργο σταθμός "Το Τέλος του Παιχνιδιού" του μεγάλου Ιρλανδού Συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ, που έγραψε το 1957 στο Παρίσι, παρουσιάζεται στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας.Σ' αυτό το έργο ο Σάμουελ Μπέκετ, μιλά για την στρατηγική της αποτυχίας και την αναζωογονητική της αύρα...
Το έργο σταθμός "Το Τέλος του Παιχνιδιού" του μεγάλου Ιρλανδού Συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ, που έγραψε το 1957 στο Παρίσι, παρουσιάζεται στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας από την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Στο "Τέλος του Παιχνιδιού", ο Σάμουελ Μπέκετ, μιλά για την στρατηγική της αποτυχίας και την αναζωογονητική της αύρα. "Μιλάω για μια τέχνη που κουράστηκε να κυνηγάει τιποτένια επιτεύγματα, κουράστηκε να παριστάνει πως μπορεί, πως είναι ικανή να κάνει λίγο καλύτερα το ίδιο παμπάλαιο πράγμα..."

Ο Μπέκετ μας υποχρεώνει στο "Τέλος του Παιχνιδιού" να εξετάσουμε εκ νέου τους κανόνες που διέπουν ως τώρα το θέατρο, και κάνοντάς το, να ανακαλύψουμε πόσο οι κανόνες αυτοί δεν είναι αρκετά ελαστικοί.

Στο "Τέλος του Παιχνιδιού" δυό ηθοποιοί, δυο "ρόλοϊ" παλεύουν με διαβρωτικό χιούμορ και σχεδιαστική ελευθερία το σύγχρονο ερώτημα αν και κατά πόσο έχει ακόμα κάποιο νόημα σήμερα η τέχνη.
"Σαν τα μοναχικά παιδιά που παίζουν ρόλους άλλων παιδιών, δυο τριών, για να ‘χουν παρέα να ψιθυρίζουν μαζί στο σκοτάδι", όπως λέει και ο ίδιος ο Μπέκετ σε αυτό το αστραφτερό έργο.

Συντελεστές:
Μετάφραση-σκηνοθεσία: Mάγια Λυμπεροπούλου - Δημοσθένης Παπαδόπουλος
Σκηνικά-κοστούμια: Ελλη Παπαγεωργακοπούλου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Μουσική επιμέλεια:Δημοσθένης Παπαδόπουλος

Παίζουν : Μάγια Λυμπεροπούλου, Δημοσθένης Παπαδόπουλος