13 ΦΕΓΓΑΡΙΑ 2004-05: Μουτσάτσου, Νικολάου, Ντίνου (*)

11.03.2005
Η Αναστασία Μουτσάτσου, η Κρινιώ Νικολάου (με το πιάνο της) και η Κατερίνα Ντίνου (με την κιθάρα και το μπαγλαμά της) σ’ ένα πρόγραμμα με πολλά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια και καλές προθέσεις. Το οποίο όμως δεν καταφέρνει να απογειωθεί ούτε και να σε απογειώσει.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: Η Αναστασία Μουτσάτσου, η Κρινιώ Νικολάου (με το πιάνο της) και η Κατερίνα Ντίνου (με την κιθάρα και το μπαγλαμά της) σ’ ένα πρόγραμμα με πολλά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια και καλές προθέσεις. Το οποίο όμως δεν καταφέρνει να απογειωθεί ούτε και να σε απογειώσει.
ΠΡΙΝ ΠΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-86.55.100
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αγ. Μελετίου 61 & Πατησίων (Στοά Μπρόντγουαιη στο υπόγειο)
ΗΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Πέμπτη-Σάββατο
ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 22:00

ΤΙΜΕΣ
Εισιτήριο με ποτό στο μπαρ: 15 ευρώ
Φιάλη Ουίσκι/4 άτομα: 120 ευρώ (κομπλέ)
Φιάλη Κρασί/2 άτομα: 60 ευρώ (κομπλέ)
Ελάχιστη κατανάλωση στο τραπέζι: 30 ευρώ

Ημουν κι εγώ εκεί...
Ένα πρόγραμμα «κλασικής» συνταγής έχουν φτιάξει στα 13 φεγγάρια φέτος οι τρεις καλλίφωνες κυρίες που πρωταγωνιστούν. Ένα πρόγραμμα με «έντεχνα» παλιά και καινούργια τραγούδια, στο πρώτο μέρος του και μεγάλα λαϊκά όταν η νύχτα τα απαιτεί.
Θα ήθελα να έχω περισσότερα πράγματα να γράψω για αυτό που είδα και άκουσα, δυστυχώς όμως, για πολλούς και διάφορους λόγους, η βραδιά που πέρασα μαζί τους δεν κατάφερε να γεμίσει το τετράδιο σημειώσεών μου με λέξεις..
Λίγο η ορχήστρα (που ήταν απαράδεκτα «αλλού»), λίγο η ροή του προγράμματος, ειδικά στην αρχή, που ήταν αργή και υποτονική, και λίγο το γεγονός ότι οι (παρόμοιων ηχοχρωμάτων) φωνές των τριών δεν καταφέρνουν να «αναστατώσουν» κάπως την ατμόσφαιρα, με ανάγκασαν να παραμείνω «ακίνητη, αμίλητη και αγέλαστη» την περισσότερη ώρα.
Θέλω όμως να αναγνωρίσω τις καλές προθέσεις της Αναστασίας Μουτσάτσου, της Κρινιώς Νικολάου και της Κατερίνας Ντίνου τις οποίες παρακολούθησα επί ώρα να προσπαθούν για το καλύτερο.
Είναι όμως δύσκολο πράγμα το να στήσεις και να υποστηρίξεις ένα πρόγραμμα ειδικά όταν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες δεν σε βοηθούν καθόλου.
Αλλωστε υπάρχει πάντα ένα αόρατο «κάτι» που κάνει ένα πρόγραμμα να απογειωθεί και να σε απογειώσει το οποίο δύσκολα ορίζεται με αντικειμενικά κριτήρια.
Εδώ, για παράδειγμα, έχουμε τρεις καλές φωνές, τρεις κυρίες με εξαιρετική αίσθηση του ρυθμού (όπως μου έδωσαν την ευκαιρία να διαπιστώσω πολλές φορές εκείνο το βράδυ) και μια σειρά από όμορφα τραγούδια.
«Κανονικά» λοιπόν θα έπρεπε η βραδιά να είναι γεμάτη κορυφώσεις, ανατροπές και ευχάριστα ξαφνιάσματα (να τα πω;).
Ηταν όμως, ειδικά στο πρώτο μέρος, επίπεδη και υποτονική.
Στο λαϊκό μέρος τα πράγματα απέκτησαν μια δυναμική αλλά όλο μαζί το πρόγραμμα δε νομίζω ότι κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Τελικά αξίζει να πάω;
Θα είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που θα σου πει να μην πας σε πρόγραμμα καλών προθέσεων. Από την άλλη δεν θα ήμουν ειλικρινής αν σου έλεγα ότι πέρασα καλά φέτος στα 13 Φεγγάρια. Κάποιες στιγμές μόνο συναντήθηκα με αυτό που ψάχνω, κυρίως, να αισθανθώ όταν πηγαίνω να ακούσω μουσική. Λίγες όμως και σε μεγάλη απόσταση η μία από την άλλη.

ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ & Ο ΗΧΟΣ:
Δυστυχώς για τις καλές προθέσεις και προσπάθειες των τριών κυριών οι μουσικοί που τις συνοδεύουν δεν τις βοηθούν καθόλου.
Ξεκούρδιστοι, «αλλού» και (το χειρότερο) αδιάφοροι) μου φάνηκαν.
(Στις σημειώσεις μου βρήκα την εξής φράση: «Η ορχήστρα «χαλαρώνει», «αποκοιμιέται» και χάνεται.. Κάποιος να την ποτίσει επειγόντως μερικούς τριπλούς εσπρέσσο να έρθει στα ίσα της. Παρακαλώ..;»)
Αποτέλεσμα: οι τρεις πρωταγωνίστριες να κάνουν συνεχώς υπερπροσπάθειες για να αποκτήσει το πρόγραμμά τόνο, ρυθμό και ..αισθήσεις.
Μπουζούκι & ακ. Κιθάρα: Γιάννης Ματσούκας
Ηλ. Κιθάρα: Νίκος Γκιόλιας
Τύμπανα: Βλαδίμηρος Πέτσας
Μπάσο: Δημήτρης Παπαευαγγέλου
Πλήκτρα: Αντώνης Δελαπόρτας
Πιάνο: Κρινιώ Νικολάου
Ακ. Κιθάρα: Κατερίνα Ντίνου

Γεωργία Λαιμού.
Ησουν κι εσύ εκεί; Πες μου τι είδες μ' ένα mail...: [email protected]