Ρωμαίος και Ιουλιέτα στο θέατρο "Coronet"

18.03.2005
Το θέατρο Coronet συνεχίζοντας το ταξίδι του στις θεατρικές σκηνές του κόσμου φθάνει στην Τσεχία. Από Παρασκευή 1 Απριλίου το Coronet παρουσιάζει το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» της Κρατικής Όπερας Όλομους σε μουσική του Sergei S. Prokofief.

Το θέατρο Coronet συνεχίζοντας το ταξίδι του στις θεατρικές σκηνές του κόσμου φθάνει στην Τσεχία. Από Παρασκευή 1 Απριλίου το Coronet παρουσιάζει το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» της Κρατικής Όπερας Όλομους σε μουσική του Sergei S. Prokofief, και χορογραφία ενός από τους πιο πετυχημένους και ταλαντούχους χορογράφους της νέος γενιάς, του Robert Balogh και σολίστες τους Monika Globa, Valerij Globa, Victoria Simoncikova και Petr Cejka.

Το μπαλέτο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» είναι ένα από τα πολλά έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ που τροποποιήθηκαν για να μπορούν να παρουσιαστούν εκτός από το θεατρο και σε Μπαλέτο. Υπεύθυνος για αυτήν την εξέλιξη δεν είναι άλλος από τον Σεργκέϊ Προκόφιεφ, ο οποίος έχει ντύσει το δράμα με μια μουσική που υπακούει στους δικούς της λογικούς μεν, απρόβλεπτους δε, κανόνες. Μια μουσική δυναμική, αναγνωρίσιμη και συγχρόνως σατυρική.

Διαδραματίζεται στην όμορφη πόλη της Βερόνας η οποία μαστίζεται από τις άγριες διαμάχες των δύο μεγαλύτερων οικογενειών : των Καπουλέτων και των Μοντέγων. Αν και άσπονδοι εχθροί ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα μετά από μια τυχαία συνάντηση ερωτεύονται κεραυνοβόλα για να κατακεραυνωθούν στη συνέχεια από την αποκάλυψη των ταυτοτήτων τους.

Που : Θέατρο Coronet

Πότε : Από 1-24 Απριλίου

Χορεύουν : Ιουλιέτα : Monika Globa Viktoria Simonciková Ρωμαίος : Valerij Globa Petr Cejka Μερκούτιος : Konstantin Soldatenkov Sergeij Iliin Ludek Mrkos Τυβάλδος : Vadim Tsepelev Petr Cejka Πάρις : Vladislav Nikolenko

Συντελεστές : Μουσική : Sergej Prokofjew / Ivo Jambor Χορογραφία και Καλλιτεχνική Διεύθυνση : Robert Balogh Σκηνικά : Eduard Prikryl Κοστούμια : Jozef Jelinek