"Ορέστεια" από την Πειραματική του Εθνικού

22.03.2005
Η "Ορέστεια" του Αισχύλου παρουσιάζεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Η παράσταση είναι μια απόπειρα επαληθεύσης της αντοχής του κειμένου και της συμπεριφοράς του στον κλειστό χώρο. Γίνεται με τη συνδρομή πέντε νέων ηθοποιών και συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική.
Η Ορέστεια του Αισχύλου παρουσιάζεται στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου σε μετάφραση Κ.Χ Μύρη- Τάσου Ρούσσου και σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη.

Η παράσταση είναι μια απόπειρα επαληθεύσης της αντοχής του κειμένου και της συμπεριφοράς του στον κλειστό χώρο. Γίνεται με τη συνδρομή πέντε νέων ηθοποιών και συνδυάζει την παράδοση με τη σύγχρονη αισθητική.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια φιλοτέχνησε ο Διονύσης Φωτόπουλος, τη μουσική έγραψε ο Γιώργης Χριστοδούλου, ενώ τους φωτισμούς φρόντισε ο Σάκης Μπιρμπίλης.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά οι: Στάθης Μαντζώρος, Δημήτρης Μυλωνάς, Αγορίτσα Οικονόμου, Όμηρος Πουλάκης, Γιώργος Στάμος. Ενώ στο τρίτο μέρος του έργου, στις «Ευμενίδες» συμμετέχουν και 15 σπουδαστές της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Εθνικού θεάτρου.