4EVER στο Ιλίσια-Βολανάκης

20.04.2005
Μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρσι το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου ?4EVER? ανεβαίνει για δεύτερη φορά και για 20 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης από την Πέμπτη 5 Μαΐου σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα με τους Ντίνα Αβαγιανού και Νίκο Αρβανίτη.
Μετά την επιτυχία που σημείωσε πέρσι το έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου "4EVER" ανεβαίνει για δεύτερη φορά και για 20 μόνο παραστάσεις στο θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης από την Πέμπτη 5 Μαΐου σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα με τους Ντίνα Αβαγιανού και Νίκο Αρβανίτη.

Θέμα του έργου, ο παντοτινός (;) έρωτας. Ένα ζευγάρι 30 και κάτι, παντρεμένοι, με παιδιά, ζουν και εργάζονται μαζί, όσο θυμούνται τους εαυτούς τους... Έχουν επισκεφτεί για λόγους επαγγελματικούς ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα σε ένα ελληνικό νησί. Μια νύχτα με καταιγίδα, σ’ ένα μπανγκαλόου, δίπλα στη θάλασσα, θα ειπωθούν πολλά, θα πληγωθούν πολύ. Θα ζήσουν μια νύχτα αξέχαστη αλλά ‘σαρκοβόρα’, τίποτα όμως δεν θα λυθεί;

«Πως τελειώνει ένας έρωτας;» αναρωτιέται ο Ρολάν Μπαρτ. «Συνήθως κανείς εκτός από τους άλλους δεν ξέρει τίποτε σχετικά με το ζήτημα αυτό». Με αυτό το ερώτημα που αφορά όλους μας, η σκηνοθέτρια προσεγγίζει το έργο και προσθέτει τις δικές της απορίες: ποιά δύναμη ψυχής μπορεί να μεταμορφώσει τον "τρελλό έρωτα", σε "τρελλή αγάπη"; Ποιά αυταπάρνηση, ποιά γενναιοδωρία, ποιά ειλικρίνεια, ποιά παραδοχή και αποδοχή, πρώτα και καλύτερα του εαυτού μας πρέπει να κατακτηθεί με χίλιους τρόπους, ώστε να μεταμορφωθεί το Εγώ στον ενδιάμεσο χώρο με τον Άλλον, και το θαύμα της Αγάπης να σβήσει κάθε εμπόδιο; Αυτό το αδύνατον ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ να γίνει εφικτό;

Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στους Α’ αγώνες νεοελληνικού έργου που διοργάνωσε ο παραγωγός Τάσος Παπανδρέου στο θέατρο Ιλίσια - Βολανάκης, τον Ιούνιο του 2004 με τους ίδιους συντελεστές. Απέσπασε τα πρώτα βραβεία σκηνοθεσίας, θεατρικού έργου και καλύτερης παράστασης με ειδική μνεία για τους ηθοποιούς.

Πρόσφατα ανέβηκε στο Λονδίνο από το "Theatre Lab Company", ενώ σύντομα θα ταξιδέψει στη Γερμανία.

Στο κείμενο του Γιώργου Ηλιόπουλου τη σκηνοθεσία υπογράφει η Βαρβάρα Δούκα, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης, την επιλογή της μουσικής ο Κώστας Μπόρσης από τους "FILM".
Τους ρόλους ερμηνεύουν η Ντίνα Αβαγιανού και ο Νίκος Αρβανίτης.

Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ - ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ (Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια)
τηλ: 210 7210045
Παραστάσεις: Τετάρτη - Κυριακή 9.00 μ.μ.
Διάρκεια: 1.30
Εισιτήρια: 21 ευρώ, 18 ευρώ φοιτητικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ