Το Κυκλαδικής επιτίθεται στην κρίση

07.07.2010
Tο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει τις επόμενες εκθέσεις του και επιτίθεται στην οικονομική κρίση με κοινωνικές δράσεις (μειωμένο εισιτήριο τις Δευτέρες, ειδικές τιμές, προσφορές και προγράμματα για φοιτητές και νέους -«Βήμα στους Νέους»-, πακέτα τουριστικής προσφοράς) και προτάσεις συνεργασίας με τα γειτονικά μουσεία (π.χ. κοινό εισιτήριο, συνεργασία και επικοινωνία σε πολύ μεγάλες εκθέσεις).
Tο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει τις επόμενες εκθέσεις του και επιτίθεται στην οικονομική κρίση με κοινωνικές δράσεις (μειωμένο εισιτήριο τις Δευτέρες, ειδικές τιμές, προσφορές και προγράμματα για φοιτητές και νέους -«Βήμα στους Νέους»-, πακέτα τουριστικής προσφοράς) και προτάσεις συνεργασίας με τα γειτονικά μουσεία (π.χ. κοινό εισιτήριο, συνεργασία και επικοινωνία σε πολύ μεγάλες εκθέσεις).

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευαισθησίας και πολιτικής που ακολουθεί το Μουσείο ανακοίνωσε τις εξής ενέργειες:
1. Δωρεάν είσοδος στο ΜΚΤ μία φορά ανά περιοδική έκθεση (κάθε πρώτη Πέμπτη μετά την έναρξη της έκθεσης).

Για τις τρέχουσες περιοδικές εκθέσεις ‘Louise Bourgeois’ και ‘Sarah Lucas. Nuds Cycladic’, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί δωρεάν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (μόνιμες συλλογές και περιοδικές εκθέσεις) την Πέμπτη 15 Ιουλίου & την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010, 10.00-20.00.

2. 10% μείωση του κόστους συμμετοχής στους κύκλους διαλέξεων επί πληρωμή

3. Οι Νέοι Φίλοι του ΜΚΤ: ετήσια συνδρομή €25 για νέους έως 30 ετών

4. Πακέτο τουριστικής προσφοράς

Να σημειωθεί ότι από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, το Μουσείο προσφέρει ελεύθερη ή μειωμένη είσοδο για συγκεκριμένες ομάδες κοινού, πραγματοποιεί διαλέξεις αρχαιολογικού ενδιαφέροντος με ελεύθερη είσοδο για αρχαιολόγους αλλά και για το ευρύτερο κοινό. Επιπλέον, το ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Σαββάτου με τη Σοφία Γιαλουράκη πραγματοποιούνταν για 20 χρόνια με ελεύθερη είσοδο για παιδιά και γονείς.

Σήμερα, το Μουσείο συνεχίζει να υποδέχεται τους επισκέπτες με μειωμένη είσοδο κάθε Δευτέρα, ενώ μειωμένα εισιτήρια προσφέρονται σε νέους έως 26 ετών, σε φοιτητές και σε άτομα άνω των 65 ετών. Επίσης, το Μουσείο δέχεται με ελεύθερη είσοδο, κοινωνικά ευπαθείς ομάδες (ατόμων με ειδικές ανάγκες, μεταναστών, ατόμων σε ομάδες απεξάρτησης, κ.ά). Εκπτώσεις προβλέπονται στους κύκλους διαλέξεων επί πληρωμή για συγκεκριμένες ομάδες κοινού, όπως οι νέοι, οι πολύτεκνοι και οι εκπαιδευτικοί.
Συγκεκριμένα:
1. Δευτέρα μειωμένο εισιτήριο για όλους: €3.50
2. Νέοι 19- 26 ετών: εισιτήριο €2.50 και 50% έκπτωση στις διαλέξεις επί πληρωμή
3. Έκπτωση 15% στο κόστος συμμετοχής των κύκλων διαλέξεων επί πληρωμή για: Μέλη Εικαστικού Επιμελητηρίου, Μέλη ICOM, Δημοσιογράφους, Αρχαιολόγους, Ξεναγούς, Εκπαιδευτικούς, Πολύτεκνους

ΠΑΚΕΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Μια ειδική προσφορά για όσους ταξιδεύουν στην Αθήνα από το εξωτερικό ή την Ελλάδα περιμένει όσους έχουν στα χέρια τους τον χάρτη Athens Map, ο οποίος διανέμεται δωρεάν από τη City Contact σε περισσότερα από 90 ξενοδοχεία και άλλα σημεία διανομής στην Αθήνα.
Με ειδικό ημερήσιο εισιτήριο αξίας 20 ευρώ προσφέρονται τα εξής:

- Είσοδος για ένα άτομο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
- Γεύμα στο café του Μουσείου
- 10% έκπτωση στο Πωλητήριο
Η προσφορά θα ανακοινωθεί με ειδική καταχώρηση στο Athens Map ξεκινώντας από το τεύχος Ιουλίου.

Οι νέοι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης αγκαλιάζει τους νέους, προσφέροντας ειδική συνδρομή στους Φίλους του Μουσείου για άτομα έως 30 ετών. Oι Νέοι Φίλοι του ΜΚΤ ενημερώνονται μέσω email για τις νέες δραστηριότητες του Μουσείου, επισκέπτονται δωρεάν τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις μαζί με την παρέα τους, παρακολουθούν διαλέξεις με έκπτωση 50% και συμμετέχουν σε ειδικές ξεναγήσεις για τους Φίλους εντός και εκτός Μουσείου.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Βήμα στους Νέους», με το οποίο το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει διάλογο με τους νέους και ενισχύει ένα δυναμικό περιβάλλον ανταλλαγής ιδεών.

ΝΕΟΙ έως 30 ετών:
25 ευρώ (ανά έτος)
- Έκδοση κάρτας μέλους
- Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο με έναν ακόμη προσκεκλημένο
- Ηλεκτρονική ενημέρωση για τις δραστηριότητες του ΜΚΤ
- Πρόσκληση σε ξεναγήσεις εντός και εκτός Μουσείου
- Δυνατότητα επίσκεψης του Μουσείου έως αργά το βράδυ ειδικά για τους Νέους Φίλους του ΜΚΤ (μια φορά σε κάθε έκθεση)
- Έκπτωση 50% στους κύκλους διαλέξεων επί πληρωμή
- Έκπτωση 10% στο Πωλητήριο