Αποκάλυψη- Est στο Θέατρο της Άνοιξης

04.05.2005
Το Θέατρο της Άνοιξης παρουσιάζει από την Κυριακή 8 Μαϊου την παράσταση "Αποκάλυψη- Est" βασισμένη στην «Αποκάλυψη» του Ιωάννη σε σκηνοθεσία Ιωάννη Μαργαρίτη.

Το Θέατρο της Άνοιξης παρουσιάζει από την Κυριακή 8 Μαϊου (8 Μαϊου εορτάζεται η μνήμη του Ιωάννη του Θεολόγου) την παράσταση Αποκάλυψη- Est βασισμένη στην «Αποκάλυψη» του Ιωάννη σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη.
Στο έργο χρησιμοποιείται το πρωτότυπο κείμενο, αλλά και η μεταφορά του στα Νέα Ελληνικά από τον Οδυσσέα Ελύτη. Να σημειωθεί ότι θα παρουσιασθεί με την μορφή τελετουργικού δρώμενου για δύο ηθοποιούς και μία τραγουδίστρια.

Ο Ιωάννης μέσα από τα αποκαλυπτικά του οράματα, μέσα από ένα εσχατολογικό, επαναστατικό, ιερό κείμενο παρουσιάζει την σύγκρουση του «Καλού με το Κακό» ανοίγοντας το δρόμο προς μια νέα ζωή που είναι άξια για τον Άνθρωπο.

Η δική μας προσοχή, εστιάζεται στην μεταφορά των δονήσεων του ιερού κειμένου και του βυζαντινού μέλους, στο σώμα των ηθοποιών αλλά και στο σύνολο των εκφραστικών τρόπων της παράστασης, έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μιας βιωματικής εμπειρίας των θεατών.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία:
Γιάννης Μαργαρίτης
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Χατζημιχελάκης

Παίζουν οι Ηθοποιοί:

Χρυσάνθη Δούζη και Κώστας Ανταλόπουλος
Τραγούδι: Σπυριδούλα Μπάκα

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων :
Δευτέρα- Τρίτη: Αργεί
Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή- Σάββατο: 21:15
Κυριακή : 20:00

Τιμές Εισιτηρίων :
Γενική Είσοδος : 20 ευρώ
Μαθητικό/ Φοιτητικό : 12 ευρώ
Κάθε Πέμπτη : 15 ευρώ

Από Κυριακή 8 Μαϊου έως Κυριακή 29 Μαϊου