"Αγγέλα" από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βορείου Αιγαίου!

25.05.2005
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ παρουσιάζει, από την Πέμπτη 26 Μαΐου έως και την Δευτέρα 30 Μαΐου, στο Θέατρο Τέχνης, την ανοιξιάτικη παραγωγή του, με το έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου «Αγγέλα». Η Αγγέλα, έργο από τα σημαντικότερα της νεοελληνικής δραματουργίας, μας μεταφέρει στην Αθήνα της δεκαετίας του ’50.
Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ παρουσιάζει, από την Πέμπτη 26 Μαΐου έως και την Δευτέρα 30 Μαΐου, στο Θέατρο Τέχνης, την ανοιξιάτικη παραγωγή του, με το έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου «Αγγέλα».

Η Αγγέλα, έργο από τα σημαντικότερα της νεοελληνικής δραματουργίας, μας μεταφέρει στην Αθήνα της δεκαετίας του ’50. Στη μεταπολεμική Ελλάδα της ανέχειας, της ανεργίας με τη μετανάστευση και το ξερίζωμα από την επαρχία. Ο συγγραφέας, μέσα από την καθημερινότητα μιας κοινωνικής ομάδας ανυπεράσπιστων και ευάλωτων στην καταπίεση υπηρετριών μιας πολυκατοικίας, αναλύει τις σχέσεις εκμετάλλευσης και εξάρτησης από το κυρίαρχο σύστημα. Παράλληλα, πλέκει με μαεστρία μοναδική την αναζήτηση των υπευθύνων για την αυτοκτονία μιας υπηρέτριας με μια ερωτική ιστορία που συνθλίβεται στις συμπληγάδες της σκληρής πραγματικότητας.

Η αυθεντικότητα των χαρακτήρων, η καίρια ανάλυση των συναισθηματικών καταστάσεων και η διάχυτη σ΄ όλο το έργο αισιοδοξία - παρά το δραματικό πλαίσιο- κάνει το έργο αυτό να αντέχει μισό αιώνα τώρα, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα κλασικά κείμενα.

Η ΑΓΓΕΛΑ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά ύστερα από 40 χρόνια στο ιστορικό Θέατρο Τέχνης όπου πρωτοανέβηκε σε σκηνοθεσία Καρόλου Κουν.


Σκηνοθεσία: Κωστή Καπελώνη
Σκηνικό: Νικόλας Χατζής
Κοστούμια: Μαρίας Κονόμη
Μουσική και Τραγούδια: Σταύρος Σιόλας
Φωτισμοί: Δήμος Αβδελιώτης
Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Γιάννης Αθανασιάδης, Χριστίνα Καραβεζύρη, Κώστας Καρβουνιάρης, Μιχάλης Κοιλάκος, Αυγούστα Λυκουρίνα, Τάνια Παλαιολόγου, Άγγελος Παντελάρας Χριστίνα Σπύρου, Αρκαδία Ψάλτη.

Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων:
Πέμπτη 26 Μαιου: 9 μμ
Παρασκευή 27 Μαίου: 9 μμ
Σάββατο 28 Μαίου: 6.30 μμ απογευματινή & 9 μμ Βραδυνή
Κυριακή 29 Μαίου: 7 μμ απογευματινή
Δευτέρα 30 ΜαίουΑΪΟΥ: 9 μμ

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ