Ιούνιος με εκπλήξεις στο Ηρώδειο

27.05.2005
Πολλές και ενδιαφέρουσες οι παραστάσεις του Ηρωδείου τον Ιούνιο,οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν το φιλόμουσο κοινό, σε μια σειρά από εξαιρετικές μουσικές και όχι μόνο βραδιές.

Πολλές και ενδιαφέρουσες οι παραστάσεις του Ηρωδείου τον Ιούνιο, οι οποίες αναμένεται να προσελκύσουν το φιλόμουσο κοινό, σε μια σειρά από εξαιρετικές μουσικές και όχι μόνο βραδιές. Το "φιλόδοξο" πρόγραμμα έχει ως εξής :

1 Ιουνίου: Η θάλασσα κι εμείς

3, 4 Ιουνίου: Ουίλιαμ Σέξπιρ - "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" Εθνικό Θέατρο/ Παιδικό Στέκι. Η παράσταση ανεβαίνει σε μετάφραση-διασκευή-σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατάνε οι Τάσος Αλατζάς, Έλενα Λαρίου, Κωνσταντίνος Λάγκας κ.α. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ και για τα δύο διαζώματα. 

6 Ιουνίου: «Οδοιπορικό στην Αλεξάνδρεια» . Το Ελληνικό Φεστιβάλ, σε συνεργασία με την Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006 και υπό την αιγίδα του οργανισμού Φάρος Ελπίδα, παρουσιάζει την παράσταση "Φως Αλεξανδρινό"- ένα μουσικό σεργιάνι στη Μεσόγειο.

9, 10 Ιουνίου: «Είναι πολύ το λίγο» συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη. Δύο συναυλίες του Σταμάτη Σπανουδάκη για τα παιδιά παρουσιάζει το Φεστιβάλ Αθηνών 2005 στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Τα έσοδα θα διατεθούν στο "ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ". Τιμές εισιτηρίων 120, 80,60,40,30 ευρώ.

12, 13 Ιουνίου: «Cloud Gate Dance Theatre of Taiwan» σε χορογραφίες του σημαντικού χορογράφου της ανατολής Lin Hwai Min.. Το ρεπερτόριό του έχει τις ρίζες του στους μύθους και τις παραδόσεις αλλά οι χορογραφίες και το στυλ του χορού συμβαδίζουν με τα διεθνή χορευτικά ρεύματα. Τιμές εισιτηρίων 75,54,38 και 28 ευρώ.


15 Ιουνίου: Placido Domingo in Concert Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει τον Placido Domingo, έναν από τους μεγαλύτερους τενόρους της εποχής μας. Στο Ηρώδειο θα ερμηνεύσει αποσπάσματα από όπερες στο πρώτο μέρος του κοντσέρτου, ενώ στο δεύτερο θα τραγουδήσει καντσονέτες, ρομάντζες και αποσπάσματα από μιούζικαλ. Τιμές εισιτηρίων 200, 160, 130, 100 και 70 ευρώ

22, 23, 24, 26 Ιουνίου: Τζουζέπε Βέρντι «Οθέλλος» Εθνική Λυρική Σκηνή . Η ΕΛΣ παρουσιάζει το αριστούργημα του Βέρντι "Οθέλλος" με ελληνικούς υπέρτιτλους σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σπύρος Ευαγγελάτος

28 Ιουνίου: Συναυλία των «Jose Carreras - Αγνή Μπάλτσα in Concert» . Οι δύο σημαντικοί αυτοί ερμηνευτές θα συναντηθούν και πάλι κάτω απ'την Ακρόπολη για να ερμηνεύσουν οπερατικά αποσπάσματα και άλλα μουσικά κομμάτια. Τιμές εισιτηρίων 200, 160, 130, 100 και 70 ευρώ.

29 Ιουνίου: Εκδήλωση αφιερωμένη στη Δημοκρατία Ίδρυμα Κ. Καραμανλή . Μεγάλη οπτικοακουστική εκδήλωση πάνω στην εξαιρετική πολιτιστική προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Η επιλογή και η επεξεργασία των κειμένων καθώς και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Ρεμούνδου.Τη μουσική διεύθυνση υπογράφει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Είσοδος με προσκλήσεις.

30 Ιουνίου: O Dario Fo σε ένα one man show . Ο θεατράνθρωπος και βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας Ντάριο Φο θα παρουσιάσει ένα One Man Show στο Ηρώδειο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2005. Τιμές εισιτηρίων 55, 44, 28 και 22 ευρώ.