Ο Καβάφης σε βουλγαρικό σχολείο!

01.06.2005
"Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς:μην την εξευτελίζεις Μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες....." Οι στίχοι αυτοί από το γνωστό ποίημα " Οσο μπορείς" του μεγάλου Ελληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη θα "στολίζουν" από σήμερα το κεντρικό σχολείο της Σόφιας "Βασίλ Απρίλοφ".
"Κι αν δεν μπορείς να κάνεις την ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς:μην την εξευτελίζεις Μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες....." Οι στίχοι αυτοί από το γνωστό ποίημα "Οσο μπορείς" του μεγάλου Ελληνα ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη θα "στολίζουν" από σήμερα το κεντρικό σχολείο της Σόφιας "Βασίλ Απρίλοφ".

Τη δωρεά έκανε η πρεσβεία της Ελλάδας στη Βουλγαρία με την υποστήριξη του Ιδρύματος "Αλέξανδρος Ωνάσης". Πρόκειται για μια προσφορά της Ελλάδας, η οποία ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία των διπλωματικών αντιπροσωπειών των χωρών της ΕΕ στη Σόφια για διακόσμηση βουλγαρικών σχολείων με έργα γνωστών Ευρωπαίων ποιητών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Ελληνας πρέσβης Προκόπιος Μαντζουράνης ο οποίος κατά το χαιρετισμό του έκανε λόγο για σεμνό-συμβολικό στοιχείο της προετοιμασίας της Βουλγαρίας για ένταξη της στην ΕΕ, ενώ ο διευθυντής του σχολείου αφού ευχαρίστησε την Ελλάδα είπε ότι το κτίριο του "Βασίλ Απρίλοφ" λάμπει με πολύχρωμη διακόσμηση.