Tango Por Dos στο Λυκαβηττό!

02.06.2005
Την αισθησιακή, ατμοσφαιρική και κυρίως φαντασμαγορική υπερπαραγωγή "Ο Θρύλος του Τάνγκο" προτείνει για το φετινό καλοκαίρι το διάσημο -και ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα- χορευτικό συγκρότημα Tango Por Dos με την υπογραφή πάντα του πολυβραβευμένου καλλιτεχνικού διευθυντή της ομάδας, χορογράφου και χορευτή Miguel Angel Zotto.
Την αισθησιακή, ατμοσφαιρική και κυρίως φαντασμαγορική υπερπαραγωγή "Ο Θρύλος του Τάνγκο" προτείνει για το φετινό καλοκαίρι το διάσημο -και ιδιαίτερα αγαπητό στην Ελλάδα- χορευτικό συγκρότημα Tango Por Dos με την υπογραφή πάντα του πολυβραβευμένου καλλιτεχνικού διευθυντή της ομάδας, χορογράφου και χορευτή Miguel Angel Zotto (Μιγκέλ Άνχελ Ζότο).

Δύο «καυτές» βραδιές στην Αθήνα (6 & 7 Ιουλίου στο Λυκαβηττό) και μία στη Θεσσαλονίκη (4 Ιουλίου στο Θέατρο Γης) με ένα εντυπωσιακό υπερθέαμα που θα συνδυάζει τον χορό με τη μουσική, το τραγούδι, το θέατρο και τα οπτικά εφέ! Για του λόγου το αληθές αρκεί να παρατεθούν οι αριθμοί που συμπληρώνουν την τάξη μεγέθους: 14 χορευτές, 6 μουσικοί, 2 τραγουδιστές, 50 διαφορετικά tango, 115 κοστούμια, Σκηνή 3 επιπέδων, 88 multimedia σκηνικά.

Η ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στο Ηρώδειο και στο Λυκαβηττό τις παραστάσεις "Perfumes de Tango" και "Una Noche de Tango", δημιούργησε και παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα υπερθέαμα που διηγείται την εξέλιξη του τάνγκο από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι τις μέρες μας, δείχνοντας παράλληλα την ιστορία - καλλιτεχνική και κοινωνική - μιας πόλης (του Μπουένος Αϊρες) και μιας χώρας (της Αργεντινής) που πραγματικά λάτρεψαν αυτό το χορευτικό είδος.

Γιγαντοοθόνες, προβολές, ειδικοί φωτισμοί αναπαριστούν την ατμόσφαιρα που υπήρχε το 1910 στα χαμαιτυπεία και τα μπορντέλα του Μπουένος Αϊρες, εκεί που οι νεαρές καλλονές της εποχής χόρευαν με τους gauchos αυτό τον αισθαντικό, αλέγρο, λαϊκό χορό της ερωτικής πρόκλησης και της υπόσχεσης.

Μέσα σε δυο ώρες περνούν από μπροστά μας τα τελευταία 100 χρόνια της ιστορίας του Τάνγκο και της Αργεντινής. Βλέπουμε πώς ο «διεφθαρμένος» ρυθμός της φτωχολογιάς, γεμάτος πάθος, πρόκληση και ερωτική υπόσχεση εισβάλει στην αστική κοινωνία κερδίζοντας την αποδοχή των διανοουμένων, πώς κατακτά όλη την κοινωνία (και της Ευρώπης) κατά τη διάρκεια του Μεσοπολέμου, πώς ανανεώνει τα ακούσματα με τις μελωδίες του Πιατσόλα και τους στίχους του Οράσιο Φερέρ, πως ενσωματώνει το μοντέρνο μέσα από την ευρηματική «ματιά» του Μιγκέλ Άνχελ Ζότο.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σύλληψη, χορογραφία και σκηνοθεσία: MIGUEL ANGEL ZOTTO
Μουσική Διεύθυνση: ANDRES LINETZKY
Σκηνικά και σχεδιασμός πολυμέσων: TITO EGURZA
Κοστούμια: MARIA JULIA BERTOTTO
Φωτισμός: TITO EGURZA - ANDRES MATTIAUDA

ΤΙΜΕΣ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
30, 40 & 50 ευρώ. Στα ταμεία του Λυκαβηττού πριν την παράσταση επιπλέον 5€ ανά κατηγορία εισιτηρίου

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ: Πανεπιστημίου 39 (στοά Πεσμαζόγλου) - Τηλ: 210 9282900 VIRGIN MEGASTORES

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πλατεία Αριστοτέλους και Καμάρα

ON LINE ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
www.ticketservices.gr

ΤΗΛ: 210 7234567