Μοναδικός ανέκδοτος Μπουκόφσκι

22.06.2005
Τα τελευταία ανέκδοτα κείμενα του Τσαρλς Μπουκόφσκι, σε μετάφραση της Σώτης Τριανταφύλλου. Ποιητικά κείμενα από την άκρα τρυφερότητα μέχρι την οργή. Από τον απελπισμένο έρωτα μέχρι την μανιασμένη κριτική του μικροαστισμού αλλά και των δήθεν επαναστατών.
Πρέπει να δεχτείς την
πραγματικότητα
καθώς διαστέλλονται και σπάνε
οι τοίχοι του τρελάδικου
και τρομοκρατημένοι οι παράφρονες
πλημμυρίζουν τους
άγριους δρόμους.
πρέπει να δέχεσαι την τρομερή
πραγματικότητα.

Τα τελευταία ανέκδοτα κείμενα του Τσαρλς Μπουκόφσκι, σε μετάφραση της Σώτης Τριανταφύλλου.
Ποιητικά κείμενα από την άκρα τρυφερότητα μέχρι την οργή. Από τον απελπισμένο έρωτα μέχρι την μανιασμένη κριτική του μικροαστισμού αλλά και των δήθεν επαναστατών.
Τα παιδικά βιώματα, ο εθισμός στο αλκοόλ, οι εφήμεροι έρωτες -συστατικά στοιχεία της «μπουκοφσκικής» λογοτεχνίας- συνυπάρχουν με την οδύνη της αρρώστιας που τον ταλάνιζε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, τις συχνές επισκέψεις του στο νοσοκομείο, τις μνήμες ενός ηλικιωμένου πια άντρα απ’ τον πατέρα του, τις λιγοστές στιγμές γαλήνης στο πλευρό της γυναίκας του, την έλευση του θανάτου.

Η Λάμψη της Αστραπής... ανήκει στην τρίτη -και ίσως καλύτερη- περίοδο του Τσαρλς Μπουκόφσκι, ενός δημιουργού που, κυριολεκτικά, «σημάδεψε» τη σύγχρονη λογοτεχνία με την ευαισθησία και τη σκληρότητα της γραφής του.

Τα ποιήματα αυτής της συλλογής αποτελούν, στην ουσία, μια σύνοψη του έργου ολόκληρης της ζωής του. Εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 2004 από τον αμερικανικό οίκο Harper Collins κι αποτελούν μέρος ενός αρχείου με ανέκδοτα έργα που ο Τσαρλς Μπουκόφσκι άφησε για να δημοσιευτούν μετά το θάνατό του.

Εκδόσεις Ηλέκτρα
Τίτλος: Η Λάμψη της Αστραπής Πίσω απ’ το Βουνό
Συγγραφέας: Τσαρλς Μπουκόφσκι
Μετάφραση: Σώτη Τριανταφύλλου
Σελίδες: 440
ISBN: 960-6627-09-8